Απώλειες της Τρίτης «διέγραψε» η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες της Τρίτης «διέγραψε» η Wall Street
Ισχυρά κέρδη καταγράφηκαν στη Wall Street την Τετάρτη με τον Nasdaq να «πρωταγωνιστεί» καθώς επανέκτησε τις 11.000 μονάδες.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, θυμίζοντας «τρενάκι του τρόμου» μετά τις ισχυρές απώλειες του διημέρου.

Αξίζει να επισημάνουμε τόσο ο Σεπτέμβριος όσο και Οκτώβριος είναι δύο μήνες που καταγράφεται έντονη μεταβλητότητα στις αγορές και αυτό θα κλιμακώνεται όσο οδεύουμε προς τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Tην Τρίτη, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,25% για να κλείσει στις 27.500 μονάδες. Πτώση 2,78% κατέγραψε ο S&P 500 στις 3.331 μονάδες, ενώ βουτιά 4,11% κατέγραψε ο Nasdaq για να τερματίσει στις 10.847 μονάδες. Μέσα σε μόλις τρεις συνεδριάσεις ο Nasdaq είχε καταγράψει απώλειες 10%.

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 10,92% στα 366 δολάρια μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 21,1%. Οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την απόφαση πριν από μερικά 24ωρα της αρμόδιας επιτροπής του S&P Index να μην συμπεριλάβει τη μετοχή της Tesla στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500. Στον δείκτη εισάγονται οι μετοχές των Etsy, Teradyne και Catalent, αλλά όχι η μετοχή της Tesla.

Παράλληλα, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ενδέχεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πηγές προσκείμενες σε αυτές τις δοκιμές. Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις δοκιμές του πιθανού εμβολίου της εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες.

Η AstraZeneca δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε να αίτημα να σχολιάσει αυτό το δημοσίευμα.

Δείκτες

Ειδικότερα, την Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,6% στις 27.938 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 2,02% στις 3.399 μονάδες, ενώ, στον αντίποδα, ο Nasdaq κατέγραψε «ράλι» 2,7% στις 11.141 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider