Η αντεπίθεση του Μπάιντεν οδηγεί σε ισχυρά κέρδη στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αντεπίθεση του Μπάιντεν οδηγεί σε ισχυρά κέρδη στη Wall Street
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις κάλπες των αμερικανικών εκλογών.

Στους ρυθμούς των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών κινούνται οι αγορές, καθώς η «πολιτική διαμάχη» μεταξύ των δύο υποψηφίων κορυφώνεται. Η τελευταία αντεπίθεση του Μπάιντεν όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα στην εκλογική βάση του Μίσιγκαν οδηγεί τον δείκτη Nasdaq στο 2,3%, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να ακολουθούν.

Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται ελαφρά του Ντόναλντ Τραμπ στους εκλέκτορες, ωστόσο η μάχη στήθος με στήθος καλά κρατεί σε κρίσιμες πολιτείες. Φυσικά το «blue wave» δεν επιβεβαιώθηκε και όπως όλα δείχνουν τα σώματα θα «σπάσουν» ανάμεσα σε Δημοκρατικούς, και Ρεπουμπλικάνους, με το έργο του Μπάιντεν αν τελικά γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, να δυσχεραίνει.

Η μεταβλητότητα στις αγορές, από τη «μάχη» των προεδρικών εκλογών, θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, ειδικά αν ο Ντόναλντ Τραμπ προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να περιορίσει τη διαδικασία επεξεργασίας και καταχώρησης των επιστολικών ψήφων. Στις πολιτείες «κλειδία» όπως είναι η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν η καταμέτρηση αναμένεται να συνεχιστεί έως την Τετάρτη.

Ωστόσο αυτό που θέλουν οι επενδυτές είναι να υπάρξει γρήγορα ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,72% στις 27.269 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,53% στις 3.418 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,3% στις 11.461 μονάδες. Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών καταγράφουν απώλειες, εξαιτίας της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider