Απροσδόκητο «ράλι» στη Wall Street - Στο 3,85% ο Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απροσδόκητο «ράλι» στη Wall Street - Στο 3,85% ο Nasdaq
«Ράλι» καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ακολουθούν... τη Fed.

Απροσδόκητη αντίδραση καταγράφηκε στη Wall Street, με τον Dow Jones να φτάνει σε ιστορικά υψηλά σε μια συνεδρίαση με εκλογικό χαρακτήρα.

Με την αβεβαιότητα και τον φόβος ενός αμφισβητούμενου αποτελέσματος στις αμερικανικές κάλπες να ενισχύεται, ο Dow Jones έφτασε στο υψηλό του 2,40% ήτοι 705 μονάδες, άνοδος ρεκόρ που μας γυρνάει 120 χρόνια πίσω στο 3,33%, που έφτασε μετά τις εκλογές του 1900 που κέρδισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν.

Φυσικά μπορεί για την ώρα το μεγάλο ενδιαφέρον να εστιάζεται στο πως θα κατανεμηθούν Γερουσία, και Κογκρέσο, με τον Τζο Μπάιντεν να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα, ωστόσο όσο η Fed βρίσκεται εκεί οι αγορές συνεχίζουν να την ακολουθούν, και όχι να την κοντράρουν. Αυτό είναι και ένα σημείο το οποίο τονίζουν αρκετοί αναλυτές, καθώς είτε με Μπάιντεν είτε με Τραμπ η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, θα στηρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα την οικονομία, ασχέτως αν ο Πάουελ διατηρήσει τη θέση του στα ηνία της τράπεζας. Παράλληλα οι επενδυτές καθώς αρχίζει να σε ένα βαθμό να ξεκαθαρίζει το τοπίο «βλέπουν» να έρχεται πιο κοντά για νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται σε επίπεδο εκλεκτόρων του Τραμπ, με 248 έναντι 214 που φαίνεται να εξασφαλίζει ο νυν πρόεδρος.

O Dow Jones ενισχύθηκε 1,34% στις 27.847 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,20% στις 3.443 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 3,85% στις 11.590 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider