Απώλειες για τον Stoxx 600 και μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον Stoxx 600 και μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με μεικτά πρόσημα και απώλειες για τον Stoxx 600, έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε από την προσμονή της ανακοίνωσης του πλαισίου νομισματικής πολιτικής από τον Τζερόμ Πάουελ.

Με μεικτά πρόσημα και απώλειες για τον Stoxx 600, έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε από την προσμονή της ανακοίνωσης του πλαισίου νομισματικής πολιτικής από τον Τζερόμ Πάουελ, μετά το πέρας της διήμερης σύσκεψης των αξιωματούχων της Fed, την ίδια στιγμή που η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου άγγιζε υψηλά επίπεδα 13μήνου.

Στην κίνηση των δεικτών, o πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,45% στις 424.91 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,60% στις 6.762 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,27% στις 14.596 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινήθηκε οριακά -0,01% στις 6.054 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,08% στις 24.281 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη διολίσθησε 0,67% στις 8.599 μονάδες.

Οι αγορές επηρεάστηκαν από το κλίμα αναμονής για το εάν θα υπάρξουν κάποια «σημάδια» από τη Fed για ενδεχόμενη αλλαγή στη νομισματική πολιτική της στο μέλλον, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά πως η Fed θα διατηρήσει σήμερα αμετάβλητο το ύψος των βασικών επιτοκίων της.

Το 10ετές αμερικάνικο ομόλογο, την στιγμή που έκλειναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, γνώριζε μια άνοδο της απόδοσης του στο 1,664%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, το κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου θετικό όσον αφορά τους ρυθμούς εμβολιασμών, οι οποίοι δείχνουν να εκτραχύνονται και από την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν την χρήση του εμβολίου Astrazeneca, με τον αριθμό τους να αυξάνει καθημερινά. Αναλυτές προειδοποιούν πως η απόφαση αυτή ενδέχεται να έχει «μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, καθώς τα lockdowns του κορονοϊού και η συνεπακόλουθη αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη επιβάρυνε τις πωλήσεις.
Ωστόσο, στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η BMW είδε την μετοχή της σήμερα να κερδίζει 6,2%, ενώ η Volkswagen, για άλλη μια μέρα, εκτινάχθηκε 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider