Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά διμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά διμήνου
Η επενδυτική κοινότητα εκτιμά πως η ζήτηση θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, την στιγμή που η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σταδιακά επιβραδύνεται.

Ήπιες απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η επενδυτική κοινότητα εκτιμά πως η ζήτηση θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, την στιγμή που η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σταδιακά επιβραδύνεται.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου για το αμερικανικό West Texas Intermdiate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 82,26 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 0,38 δολαρίων/βαρέλι ή 0,5%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο υποχώρησε κατά 0,3% ή 0,28 δολάρια/βαρέλι στα 84,39 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, οι τιμές του αργού διαμορφώθηκαν σε υψηλά δύο μηνών, καθώς υποχωρεί σταδιακά η ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση, ενώ ώθηση στις τιμές έδωσαν και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα.

«Αν και η πτώση των αποθεμάτων αργού ήταν αναμενόμενη, τα αυξανόμενα αποθέματα βενζίνης που ενισχύθηκαν από τις ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν βοήθησαν στην εξομάλυνση των τιμών», τόνισε η Λουίζ Ντίκσον, επικεφαλής αναλύτρια της Rystad Energy, σημειώνοντας παράλληλα πως «μένει να δούμε αν αυτή η ισορροπία θα διαρκέσει ή αν θα επανέλθει το ανοδικό κλίμα καθώς η οικονομία ανακάμπτει τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider