Χρυσός: Παύση στα ρεκόρ, όμως οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων οκτώ ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Παύση στα ρεκόρ, όμως οδεύει προς το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων οκτώ ετών
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Σήμερα o spot χρυσός διολίσθησε 0,9% στα 2.645,44 δολάρια ανά ουγγιά, πατώντας pause στο ράλι που κατέγραψε σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις

H τιμή του χρυσού οδεύει προς στο καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων οκτώ ετών και πλέον, έχοντας καταγράψει ένα σερί από υψηλά ρεκόρ στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς η έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από την Fed, eνίσχυσε την απήχηση του χρυσού στους επενδυτές.

Σήμερα o spot χρυσός διολίσθησε 0,9% στα 2.645,44 δολάρια ανά ουγγιά, πατώντας pause στο ράλι που κατέγραψε σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις όπου σημείωσε ιστορικά υψηλά, φτάνοντας μάλιστα την Πέμπτη στο ρεκόρ των 2.685,42 δολαρίων.

Το πολύτιμο μέταλλο, ένας παραδοσιακά ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, έναντι της γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, έχει κερδίσει περίπου 14% αυτό το τρίμηνο, την ισχυρότερη επίδοσή του από το πρώτο τρίμηνο του 2016, και έχει σημειώσει άνοδο περίπου 29% φέτος, τη μεγαλύτερη εδώ και 14 χρόνια.

Με τα στοιχήματα για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων στο μέλλον μετά τη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed την περασμένη εβδομάδα, η κερδοσκοπική ζήτηση για το μέταλλο έχει οδηγήσει τον χρυσό σε "oversold" τεχνικά επίπεδα. Ακόμα και έτσι, ορισμένες τράπεζες αναμένουν ότι η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να αυξηθεί προς τα 3.000 δολάρια.

«Τα επίπεδα των 3.000 δολαρίων ανά ουγγιά φέτος είναι πολύ πιθανά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αγορά», δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε 1,8% στα 31,45 δολάρια η ουγγιά, μετά τα 32,71 δολάρια που άγγιξε την Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Η πλατίνα έχασε 0,4% στα 1.003,48 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 3,7% στα 1.009 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ιστορικά υψηλά στις ευρωαγορές

Χρηματιστήριο: Πιέσεις σε τράπεζες λίγο πριν το placement ΕΤΕ - Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Τιτάν

Σε τροχιά για δυνατό Σεπτέμβριο το Bitcoin: Κέρδη 10% - Πάνω από τα 65.500 δολάρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider