Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν το ψύχος και οι γεωπολιτικές εντάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν το ψύχος και οι γεωπολιτικές εντάσεις
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 84,86 δολάρια και το Brent στα 87,72 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί λόγω των ανησυχιών για διακοπή της προσφοράς εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, κάτι που θα μπορούσε να καταστήσει ακόμη πιο σφιχτή την ήδη στενή αγορά.

Η κρίση στην Ουκρανία καθώς και στη Μέση Ανατολή, η αποτυχία του ΟΠΕΚ+ να πιάσει τον στόχο παραγωγής αλλά και οι προσδοκίες για υψηλότερη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ λόγω των καιρικών συνθηκών ασκούν ανοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτή της Fujitomi Securities.

Στη Μέση Ανατολή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν καθηλώσει τα περισσότερα ιδιωτικά drones για ένα μήνα από το Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με drone την περασμένη εβδομάδα από τους Χούτι της Υεμένης.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ αγωνίζεται να πετύχει τον μηνιαίο στόχο αύξησης της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ+ με τις εδώ και καιρό επιβεβλημένες περικοπές παραγωγής πετρελαίου αυξήθηκε κατά περίπου 122% τον Δεκέμβριο, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές από την ομάδα παραγωγών, υποδεικνύοντας ότι ορισμένα μέλη συνεχίζουν να πασχίζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα πετρελαίου συνέχισαν να μειώνονται τον τελευταίο μήνα, ενώ οι εταιρείες ενέργειας περιόρισαν τις εξέδρες πετρελαίου αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά σε 13 εβδομάδες. Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο κρύος καιρός θα ενισχύσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης τις επόμενες εβδομάδες.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (12:38 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 84,86 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,33% και το Brent στα 87,72 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,19%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Δεν υπάρχει απόφαση «απομάκρυνσης» για το προσωπικό της ΕΕ στην Ουκρανία

ΗΠΑ - Ουκρανία: Αποχωρούν οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών - «Ισχυρή σύσταση» για τα ταξίδια στη Ρωσία

Η Ουκρανία τονίζει πως θα διαλύσει τις φιλορωσικές «ολιγαρχικές και πολιτικές δομές»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider