Χρηματιστήριο: Καλλιεργούνται φιλοδοξίες ενόψει Απριλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Καλλιεργούνται φιλοδοξίες ενόψει Απριλίου
Φιλοδοξίες καλλιεργούνται στο Χρηματιστήριο ενόψει του κλεισίματος τριμήνου και της «έλευσης» του Απριλίου.

Τελευταία ενημέρωση 13:10

Φιλοδοξίες καλλιεργούνται στο Χρηματιστήριο ενόψει του κλεισίματος τριμήνου και της «έλευσης» του Απριλίου, με τις κινήσεις window dressing να έχουν βασικό ρόλο και στη σημερινή συνεδρίαση.

Να σημειωθεί πως ο Απρίλιος αποτελεί παραδοσιακά τον καλύτερο μήνα των αγορών και του Χρηματιστηρίου. Από την άλλη, τα μέτωπα για τις αγορές είναι αρκετά και φέρουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτόν και το πλέγμα κυρώσεων, η πανδημία του κορονοϊού που αναγκάζει την Κίνα να προβεί στην εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων, αλλά και οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αναγκάζουν τις κεντρικές τράπεζες να κινηθούν «επιθετικότερα» γύρω από τις αυξήσεις των επιτοκίων, συνθέτουν ένα δύσκολο παζλ για τους επενδυτές.

Στα του εγχώριου ενδιαφέροντος, η UniCredit, προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση για τον ρυθμό μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας, αναμένοντας πλέον ανάπτυξη 4,3% για φέτος (από 3,9% προηγουμένως) και 3,5% για το 2023 (από 4% προηγουμένως). Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι εκτιμήσεις της περικλείονται από ένα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας, δεδομένων των «αντίθετων ανέμων» που αντιμετωπίζει η χώρα από την κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων και άλλων εισαγόμενων πρώτων υλών, οι οποίες ήταν σε σταθερή ανοδική τάση ακόμη και πριν ξεσπάσει η κρίση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας. Πέραν του ιταλικού οίκου, και η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών, με θετικές προοπτικές.

Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,55% στις 889,60 μονάδες, με τον τζίρο στα 18,83 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 2.151,79 μονάδες και ο τραπεζικός κατά 1,31% στις 649,52 μονάδες.

Στις τράπεζες επανέρχονται οι αγοραστές, με την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,78% στα 3,356 ευρώ, η Eurobank κατά 2,47% στα 1,08 ευρώ, η Alpha Bank κατά 1,25% στα 1,134 ευρώ και η Πειραιώς κινείται ηπιότερα κατά 0,49% στα 1,427 ευρώ.

Διαφοροποίηση κινήσεων και δυναμικής μεταξύ των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Aegean να συνεχίζει σε ρυθμούς υπεραπόδοσης, με άνοδο 3,15% στα 5,57 ευρώ, αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή που σημειώνει άνοδο 1,19% στα 17 ευρώ, όπως και η Ελλάκτωρ κατά 1,19% στα 1,277 ευρώ.

Από την άλλη, ήπια αποχώρηση καταγράφει ο ΟΤΕ (-1,08%), η ΔΕΗ (-0,32%), και η Viohalco (-0,45%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider