Κέρδη στις ευρωπαϊκές μετοχές με ώθηση από την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωπαϊκές μετοχές με ώθηση από την ΕΚΤ
Στο ταμπλό ο Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,68%, με τις μετοχές στον κλάδο των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας να ηγούνται των κερδών με 3,19%.

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο κλείσιμο των αγορών την Πέμπτη, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε πως θα σταματήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων του προγράμματος APP στο γ' τρίμηνο του 2022.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, όπως ανακοινώθηκε μετά από τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατά την οποία εξετάστηκαν οι επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία προς την οικονομία της Ευρωζώνης.

Στο ταμπλό ο Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 459,82 μονάδες, με τις μετοχές στον κλάδο των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας να ηγούνται των κερδών με 3,19%, την ώρα που ο τεχνολογικός κλάδος έκλεισε με πτώση 0,46%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 0,47% στις 7.626 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,62% στις 14.63 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,72% στις 6.589 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,57% στις 24.862 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανέβηκε 0,94% στις 8.699 μονάδες.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη κράτησαν επιφυλακτική στάση, καθώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στον ουκρανο-ρωσικό πόλεμο, μετά την είδηση πως βυθίστηκε η ναυαρχίδα “Moskva”, κάτι που διαψεύδει η ρωσική πλευρά.

Στον τομέα της υγείας, έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε το εμβόλιο κατά Covid-19 της Valneva SE και έγινε με αυτόν τον τρόπο το έκτο εμβόλιο που λαμβάνει άδεια στη χώρα, έπειτα από αυτά των AstraZeneca, Pfizer, Moderna, το μονοδοσικό της Janssen (Johnson & Johnson) και αυτό της Novavax.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Γύρισε» αρνητικά η Wall καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα τραπεζικά αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider