Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Stoxx με την προσοχή σε αποτελέσματα και Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Stoxx με την προσοχή σε αποτελέσματα και Ουκρανία
Μικρά κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να θέτουν στο επίκεντρο της προσοχής τους για άλλη μια ημέρα τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις οικονομικές του επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Μικρά κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να θέτουν στο επίκεντρο της προσοχής τους για άλλη μια ημέρα τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις οικονομικές του επιπτώσεις στην Ευρώπη, μετά από την ανακοίνωση της Μόσχας για πλήρη έλεγχο στη -στρατηγική σημασίας- Μαριούπολη, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωπαϊκή οικονομία, την στιγμή που η Eurostat ανακοίνωσε μικρή αναθεώρηση προς τα κάτω του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τον Μάρτιο.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμφανίζεται έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων της, ακόμα και από τον Ιούλιο, με στόχο να «μαζέψει» τις πληθωριστικές πιέσεις στις χώρες του ευρώ.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,32% στις 461,57 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,80% στις 3.928 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,02% στις 7.627 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,98% στις 14.502 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,36% στις 6.715 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,29% στις 24.805 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,51% στις 8.814 μονάδες.

Μάκρο

Οριακά προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Έτσι, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (HICP) στις χώρες του ευρώ κατά τον Μάρτιο ανήλθε στο 7,4% έναντι 7,5% που ήταν στην προκαταρκτική μέτρηση της Eurostat που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου, παραμένοντας ισχυρά αυξημένος σε σχέση με το 5,9% του Φεβρουαρίου.

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στη Γαλλία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Insee).

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 108 μονάδες έναντι 107 μονάδων τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 104 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ενισχυμένα εμφανίστηκαν τα έσοδα της Nestle για το α' τρίμηνο του 2022, με τον ελβετικό κολοσσό του λιανεμπορίου να ωφελείται από τις ανατιμήσεις στις οποίες προχώρησε λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και να αναφέρει νέες αυξήσεις που θα μετακυλιστούν στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι ευρωαγορές, με την προσοχή στις οικονομικές εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα και την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider