Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο στα όρια των 900 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο στα όρια των 900 μονάδων
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο και περιορισμένο ενδιαφέρον. Στα όρια των 900 μονάδων η αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 15:10

Ολοένα και περισσότερο δείχνει να στενεύει ο κλοιός γύρω από τις αγορές εν μέσω μεγαλύτερης έντασης στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής και του ενεργειακού.

Η Fed ετοιμάζεται για μια πιο επιθετική κίνηση αυξάνοντας κατά πάσα πιθανότητα τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και δίνοντας ένα σήμα για ανάλογες κινήσεις στο μέλλον, ενώ έπεται και η ΕΚΤ.

Επιπλέον, νέο γύρο κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου πρότεινε η Κομισιόν, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σταδιακή διακοπή, σε διάστημα έξι μηνών, των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Ορισμένα κράτη μέλη έχουν ισχυρή εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο. Αλλά πρέπει απλά να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Προτείνουμε τώρα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Θα είναι ένα ολικό εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο, είτε μεταφέρεται ακτοπλοϊκά, είτε μέσω αγωγού, είτε αργό, είτε διυλισμένο», ξεκάθαρισε προσθέτοντας:

«Θα φροντίσουμε να καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο, με τακτικό τρόπο που να επιτρέψει σε εμάς και στους ετέρους μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικά κανάλια ανεφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές».

Για την εγχώρια αγορά το ενδιαφέρον των traders παραμένει στραμμένο και στο rebalancing της MSCI. Έτσι, χαμηλές πιθανότητες για ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στο δείκτη MSCI Greece Standard, διατηρεί η Morgan Stanley, όπως και για τη διαγραφή της Jumbo, προς το εξαμηνιαίο rebalancing το Μάιο.

Στα της σημερινής συνεδρίασης, αναζητούνται ισορροπίες και πιο ψύχραιμες κινήσεις καθώς τίτλοι που διόρθωσαν πιο βίαια ενδέχεται να παρουσιάζουν ενδιαφέροντα σημεία εισόδου για ένα σταδιακό χτίσιμο θέσεων. Έμφαση δίνεται σε τίτλους με ισχυρά θεμελιώδη, ταμειακές ροές - μερίσματα, με το βλέμμα και στο χώρο των ΑΠΕ μετά τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει μαζεύει κάπως τις απώλειες από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά εν μέσω συνεχών εναλλαγών προσήμων, στις 900,73 μονάδες (άνοδος 0,03%) με τον τζίρο στα 39,09 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στις 2.182,23 μονάδες ενώ ο τραπεζικός σημειώνει ήπια άνοδο κατά 0,21% στις 625,60 μονάδες.

Στις τράπεζες ξεχωρίζει η Eurobank με άνοδο 0,98% στα 0,9678 ευρώ όπως και η Alpha Bank στο 0,42% στα 1,0665 ευρώ. Απώλειες αλλά με ισχυρό μάζεμα καταγράφεται σε ΕΤΕ στο -0,14% (από -1,95%) και τα 3,695 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Πειραιώς στο -0,89% και τα 1,338 ευρώ.

Τοποθετήσεις και εντολές αγορών σε Ελλάκτωρ (2,39%), ΕΥΔΑΠ (1%), Τέρνα Ενεργειακή (2,29%), Elvalhalcor (1,6%) μετά τις ισχυρές χθεσινές απώλειες και ΜΟΗ (1,02%).

Συνέχεια απωλειών για τη ΔΕΗ μαζεύοντας κάπως τις απώλειες στο -0,41% στα 7,30 ευρώ αλλά και σε Lamda (-1,45%). Μεγεθύνονται οι ρευστοποίησεις στον ΟΤΕ που έδειξε αντανακλαστικά στις προηγούμενες ημέρες, με πτώση 1,76% στα 17,90 ευρώ.

Ήπιες πιέσεις σε ΕΕΕ, Quest.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider