Ανάκαμψη με ισχυρά κέρδη στην Wall Street - Άνοδος άνω των 700 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάκαμψη με ισχυρά κέρδη στην Wall Street - Άνοδος άνω των 700 μονάδων για τον Dow Jones
Θετική αντίδραση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από το sell off της περασμένης εβδομάδας. Το ενδιαφέρον μένει εστιασμένο στον κίνδυνο ύφεσης.

Τελευταία ενημέρωση: 22:01

Με μεγάλα κέρδη κινείται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τη χθεσινή αργία της Juneteenth στις ΗΠΑ και καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, εν μέσω της αυξανόμενης συζήτησης για τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 2,50% ή 748,34 μονάδες στις 30.637 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 2,83% ή 103,51 μονάδες στις 3.778 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 2,90% ή 311,46 μονάδες στις 11.110 μονάδες.

Το θετικό κλίμα οδηγούν τα κέρδη που έχουν οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των τραπεζών, που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από το sell off της περασμένης εβδομάδας.

Η μητρική της Google, κερδίζει 4,23% μετά την ανακοίνωση της έκθεσης της AdAge σχετικά με μία ενδεχόμενη διαφημιστική συμφωνία μεταξύ της Alphabet και της Netflix.

H μετοχή της Kellogg κερδίζει 2,54% μετά την ανακοίνωση πως διασπάται σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες.

Η Fed και η ανησυχία για ύφεση στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται πως ο S&P 500 κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2020, λόγω των ανησυχιών για αύξηση του κινδύνου ύφεσης στην αμερικανική οικονομία από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Την προηγούμενη Τετάρτη η Fed ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη από το 1994. Οι δηλώσεις των στελεχών της τράπεζας τις τελευταίες μέρες υποδηλώνουν πως η Fed θα συνεχίζει με μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της για τους επόμενους μήνες, ενισχύοντας το κόστους δανεισμού, ώστε να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs ανακοίνωσε πως βλέπει 30% πιθανότητας ύφεσης στις ΗΠΑ μέσα στον επόμενου χρόνο, έναντι 15% στην προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας.

Ακόμα, ο οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, περιβόητος για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του και την πρόβλεψη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανέφερε ότι αναμένει ύφεση στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

«Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι λιανικές πωλήσεις, η μεταποιητική δραστηριότητα και η στέγαση επιβραδύνονται απότομα, ενώ ο πληθωρισμός είναι υψηλός», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είμαστε πολύ κοντά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates.

Σημειώνεται πως με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Κογκρέσου την Τετάρτη.

Μάκρο

Οι πωλήσεων υφιστάμενων κατοικιών έπεσαν 3,4% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 5,41 εκατομμυρίων τον Μάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση και σημειώνεται την ώρα που η μέση τιμή για ένα υφιστάμενο σπίτι κατέγραψε ρεκόρ ανόδου στα 407.600 δολάρια, αυξημένο κατά 14,8% από τον Μάιο του 2021. Είναι η πρώτη φορά που η τιμή ξεπερνάει το όριο των 400.000 δολαρίων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Τρία βασικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προτού ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter, επισημαίνει ο επίδοξος νέος ιδιοκτήτης του μέσου, Έλον Μασκ.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Μασκ, η μετοχή της Twitter σημειώνει άνοδο κατά 1,83%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Kellogg διασπάται σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες - Ράλι για τη μετοχή

Επιμένει ανοδικά το Χρηματιστήριο, πάνω από τις 840 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider