Απώλειες στο Χρηματιστήριο, εν μέσω του αρνητικού επενδυτικού κλίματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στο Χρηματιστήριο, εν μέσω του αρνητικού επενδυτικού κλίματος
Παρά την πτώση, η ελληνική αγορά μένει κοντά στις 800 μονάδες. Σημαντική υποχώρηση για τις μετοχές των τραπεζών.

Τελευταία ενημέρωση: 14:17

Πτώση σημειώνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το ξεκίνημα της εβδομάδας, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από τις απώλειες που σημειώνονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό υπό τον πρίσμα των ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ.

Η αναστολή παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, λόγω εργασιών συντήρησης του αγωγού Nord Stream για τις επόμενες 10 μέρες, αυξάνει τους προβληματισμούς των επενδυτών για περαιτέρω αύξηση του ενεργειακού κόστους. Σημειώνεται πως το ζήτημα της ενέργειας θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα του Eurogroup, κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Εξάλλου, η Λεωφόρος Αθηνών αποτιμά την έκθεση της Fitch για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αφού ο οίκος αξιολόγησης δεν προχώρησε σε μεταβολή για το αξιόχρεο της χώρας μας την περασμένη Παρασκευή.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 1,05% στις 793,82 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται λίγο πάνω από τα 18 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει χαμηλό στις 793,70 μονάδες και υψηλό στις 799,27 μονάδες.

Ο Large Cap διολισθαίνει 1,14% στις 1.899,07 μονάδες, ο Mid Cap πέφτει 0,82% στις 1.294,01 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών διολισθαίνει 2,61% στις 471,57 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, πτώση 4,22% σημειώνει η ΔΕΗ και ακολουθούν με απώλειες η Τράπεζα Πειραιώς (-3,44%), η Eurobank (-2.78%) και η Alpha Bank (2,42%).

Αντίθετα, άνοδο 0,12% σημειώνει η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider