Χρηματιστήριο: Ανοδικό «γύρισμα» την Τρίτη, με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Lamda

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ανοδικό «γύρισμα» την Τρίτη, με πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Lamda
Κέρδη στην ελληνική αγορά, κόντρα στο αρνητικό κλίμα από Ευρώπη και ΗΠΑ. Κοντά στο υψηλό της μέρας το κλείσιμο της αγοράς.

Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας να ανακάμψει από τις απώλειες που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Η αγορά πήγε «κόντρα» στο αρνητικό κλίμα από την Ευρώπη και την Wall Street, ωθούμενη από την άνοδο στις τραπεζικές μετοχές που στήριξαν τα σημερινά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών και έφεραν το κλείσιμο του ΧΑ μια «ανάσα» από το υψηλό της μέρας.

Η προσοχή των εγχώριων -και όχι μόνο- επενδυτών παραμένει εστιασμένη στις εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Ακόμα, καταγράφεται στάσης αναμονής σχετικά με τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, που ανακοινώνονται την Τετάρτη και τα οποία θα δώσουν σημάδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως μέσα στην Τρίτη το ευρώ έφτασε σε ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε 0,64% στις 794,60 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε χαμηλό στις 796,63 μονάδες και χαμηλό τις 783,52 μονάδες.

Ο Large Cap ανέβηκε 0,58% στις 1.898 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,21% στις 1.300 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών κέρδισε 0,60% στις 464,98 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 4,02% σημείωσε η Lamda Development, που ανακοίνωσε πως Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε στην επιτυχή έκδοση του πράσινου ομολόγου της εταιρείας με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Άνοδο 1,83% σημείωσε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και άνοδο 1,61% η μετοχή της Alpha Bank.

Στον αντίποδα, απώλειες 0,67% σημείωσε η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και πτώση 0,24% η μετοχή της Eurobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider