Απώλειες για το πετρέλαιο, υπό τις ανησυχίες για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο, υπό τις ανησυχίες για ύφεση
Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν 0,52% ή 57 σεντ στα 106.78 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τους επενδυτές να προβληματίζονται από τις αυξήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών και τους εντεινόμενους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, με την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να αναμένεται να ανακοινώσει με τη σειρά αύξηση των δικών της επιτοκίων την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ωθούν προς τα πάνω το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης το επόμενο χρονικό διάστημα και για περιορισμό της ζήτησης του «μαύρου χρυσού» στην αγορά.

Εξάλλου, πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου άσκησαν και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ, που έδειξαν μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στη χώρα, με 3,5 εκατ. βαρελιών για την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 71.000 βαρέλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, απώλεσαν 1,9% ή 1,96 δολάρια στα 102.26 δολάρια ανά βαρέλι, στην τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης τους. Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού για τον Σεπτέμβριο κατά την πρώτη μέρα παράδοσης του διαμορφώθηκαν στα 99.88 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν 0,52% ή 57 σεντ στα 106.78 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Βασικός προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας για δεύτερο μήνα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider