Πάνω από τις 820 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις 820 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών
Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην Ευρώπη σε τρία διαφορετικά μέτωπα.

Τελευταία ενημέρωση: 16:36

«Στοίχημα» με τις 820 μονάδες βάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην Ευρώπη, σε πολλαπλά μέτωπα.

Από την μία οι εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση για παραίτηση, κάτι που θα οδηγήσει την χώβρα σε πρόωρες εκλογές.

Από την άλλη, η Ρωσία που ξεκίνησε να στέλνει εκ νέου φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της, Nord Stream, μετά από μια διακοπή 10 ημερών για λόγους συντήρησης. Η πρόταση της Ε.Ε. για «κόφτη» βρίσκεται υπό αξιολόγηση από την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Με μια αναμενόμενη... έκπληξη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,5% μπαίνοντας στον «χορό» των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Πρόκειται για την πρώτη αύξηση μετά από περίπου 11 χρόνια και έρχεται ως απάντηση στον καλπάζοντα πληθωρισμό που έχουν πυροδοτήσει οι υψηλές τιμές ενέργειας.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:36, διαμορφώνεται στις 822,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,93%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,67%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται με 3,31% στις 489,07 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+4,82%), της ΔΕΗ (+3,76) και της ALPHA (+3,27%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,83%) και της ΚΡΙ ΚΡΙ(-0,67%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nord Stream: Ξεκίνησε η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση προθεσμίας υποβολής έως τις 30 Αυγούστου

ΕΚΤ και Ευρώ σε κρίσιμο «τεστ αντοχής» από την ιταλική κρίση

gazzetta
gazzetta reader insider insider