Νευρικότητα στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed και στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed και στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το αμερικανικό χρηματιστήριο στην αρχή της εβδομάδας. Στο επίκεντρο οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι.... 8,9 τρισ. λόγοι που προσέχουν οι επενδυτές.

Με έντονη νευρικότητα κινείται η Wall Street, σε μια «γεμάτη» εβδομάδα με τους επενδυτές που περιλαμβάνει εξελίξεις για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ορισμένων εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στην αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,05% ή 16,58 μονάδες στις 31.882 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,19% ή 5,63 μονάδες στις 3.955 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,35% ή 44,47 μονάδες στις 11.789 μονάδες.

Κρίσιμες εξελίξεις

Στα της Fed, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τετάρτη και μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της (FOMC) την απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων της, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση της τάξης του 0,75% έως 1% στα επιτόκια, με τις αγορές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ από την άνοδο του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επιφέρουν τα αυξημένα επιτόκια της Fed.

Εξάλλου, μέσα στις επόμενες μέρες ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα τους για το β' τρίμηνο του 2022 οι μεγαλύτερες τεχνολογικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, Apple, Amazon, Alpabet (μητρική της Google), Microsoft και Meta.

Η συνολικά αξία των εν λόγω κολοσσών ανέρχεται σε 8,9 τρισ. δολαρίων, ενδεικτικό της σημασίας που έχουν για τις αγορές τα εταιρικά τους μεγέθη.

Όπως σημειώνει το CNBC, μέχρι την περασμένη Παρασκευή των 21% των εταιριών του S&P 500 είχε ανακοινώσει τα εταιρικά μεγέθη του β' τριμήνου, με το 70% του εν λόγω δείγματος να ανακοινώνει αποτελέσματα που ξεπέρασαν θετικά τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider