Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αρνητικά τα πρόσημα εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αρνητικά τα πρόσημα εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων
Στον απόηχο της μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων από τη BoE σε διάστημα 27 ετών, οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Τελευταία Ενημέρωση 13:36

Ήπια αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ καθώς και στον απόηχο της μεγαλύτερης αύξησης επιτοκίων από τη BoE σε διάστημα 27 ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,27%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,39%.

Στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί 0,09%, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,51%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,13%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει υποχώρηση 0,09%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,01%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Ιούνιο, αψηφώντας τις προβλέψεις για συρρίκνωση, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την ενεργειακή κρίση.

Εχθές, η Τράπεζα της Αγγλίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη άνοδο από το 1995, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, ο οποίος προβλέπει ότι θα κορυφωθεί πάνω από το 13% τον Οκτώβριο και η οικονομία θα εισέλθει σε παρατεταμένη ύφεση το τέταρτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η ανακοίνωση για τις καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο πιθανότατα θα προσφέρει ενδείξεις σχετικά με την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση 258.000 θέσεων εργασίας, από 372.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Dow Jones. Η ανεργία εκτιμάται πως θα παραμείνει σταθερή στο 3,6%.

Ασία

Οι μετοχές στις αγορές της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,14%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο +1,19%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,69%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,87%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,72% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στο +0,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider