Η ανησυχία για «επιθετική» αύξηση επιτοκίων από την Fed αποδυναμώνει την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανησυχία για «επιθετική» αύξηση επιτοκίων από την Fed αποδυναμώνει την Wall Street
Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: 17:32

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα «ισχυρά» αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ των Ιούλιο, κάνουν τους επενδυτές να ανησυχούν για μια επιθετική αύξηση επιτοκίων από την Federal Reserve, στην επόμενη κίνηση της.

Συγκεκριμένα, συνολικά 528.000 θέσεις εργασίας πρόσθεσε η αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι «έβλεπαν» συρρίκνωση και «ήλπιζαν» σε ηπιότερες κινήσεις από την Fed. Αντίθετα, τα στοιχεία εργασίας δίνουν την κατεύθυνση στην κεντρική τράπεζα, η οποία εκτιμάται πως θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της από τον Σεπτέμβριο με τον τρέχοντα ρυθμό.

Σε αυτό το κλίμα, μετά από μια έναρξη συνεδρίασης με ισχυρές απώλειες, πλέον ο Dow Jones κινείται ηπιότερα με πτώση 0,15% ή 48,94 μονάδες στις 32.677 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,20% ή 08,19 μονάδες στις 4.144 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,23% ή 29,83 μονάδες στις 12.685 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο S&P 500 σημειώνει ήπια άνοδο 0,5%, επιχειρώντας να συνεχίσει το θετικό σερί των προηγούμενων εβδομάδων. Ο Dow έχει πτώση 0,4% στην εβδομάδα, προς το παρόν, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει σημαντικά με 2,7%.

Στα εταιρικά νέα, τις αιτιάσεις του Έλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας τη συμφωνία εξαγοράς απέρριψε εχθές η Twitter, σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα. Η μετοχή της Twitter σημειώνει άνοδο 0,17% αυτή την ώρα.

Ο αμερικανικός όμιλος Citi συνεχίζει να αναζητά επιλογές για έξοδο από τη Ρωσία, μετά την υπογραφή διατάγματος από τον Πούτιν που απαγορεύει την πώληση μεριδίων των επενδυτών από τη Δύση.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει απότομα από τα πρόσφατα υψηλά τους, αλλά εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένη η αγορά μετοχών πετρελαίου, σύμφωνα με τον Bill Smead, επικεφαλής επενδύσεων της Smead Capital Management. Οι ΗΠΑ πρέπει να αντικαταστήσουν 180 εκατομμύρια βαρέλια στρατηγικών αποθεμάτων που αξιοποιήθηκαν για να καλύψουν τη ζήτηση και η προσφορά παραμένει σφικτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Συνέτριψαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για τις νέες θέσεις απασχόλησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider