Wall Street: Συνεχίστηκε και την Τετάρτη το σερί της πτώσης - Μήνας απωλειών ο Αύγουστος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίστηκε και την Τετάρτη το σερί της πτώσης - Μήνας απωλειών ο Αύγουστος
Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν τον μήνα με απώλειες.

Δεν κατάφεραν οι επενδυτές να ανακόψουν το πτωτικό σερί για το αμερικανικό χρηματιστήριο παρά τις αρχικές προσπάθειες την Τετάρτη, στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου, το οποίο και συνεχίζεται από την προηγούμενη Παρασκευή όταν οι αγορές «τρόμαξαν» από τις «γερακίσιες» δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ενώ και τα σημερινά στοιχεία για την αγορά εργασίας δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικά.

Επιπρόσθετα, και ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Ουίλιαμς, κάλεσε σε μια «κάποια περιοριστική πολιτική για να επιβραδυνθεί η ζήτηση».

Παρά το ξεπούλημα της Τρίτης και τις hawkish επισημάνσεις της Fed ορισμένοι επενδυτές ευελπιστούν πως ο κύκλος των αυξήσεων επιτοκίων πλησιάζει προς το τέλος του. Ωστόσο, και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν τον μήνα με απώλειες.

Έτσι, την Τετάρτη, ο Dow Jones υποχώρησε 0,88% στις 31.511 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,78% στις 3.954 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,56% στις 11.816 μονάδες.

Μάκρο

Ισχυρή κάμψη κατέγραψε ο ρυθμός προσλήψεων εργαζομένων στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ADP, εντείνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 132.000 έναντι 270.000 τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν μια μέτρηση στις 300.000 προσλήψεις.

Ακόμα, οι μισθοί των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 7,6% για τον Αύγουστο σε μηνιαίο επίπεδο.

Επιχειρηματικά νέα

Περικοπές του 20% του εργατικού δυναμικού της ανακοίνωσε η Snap, μητρική εταιρεία της πλατφόρμας Snapchat, ένα ποσοστό που αφορά σε περισσότερα από 6.000 άτομα, ενώ δήλωσε ότι θα καταργήσει πολλά projects, συμπεριλαμβανομένου του drone λήψης φωτογραφιών Pixy και της σειράς εκπομπών Snap Originals. Άλλα έργα που η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει περιλαμβάνουν τις εφαρμογές Snap Minis και Snap Games. Το Spiegel είπε ότι η Snap ξεκινά επίσης τη «διαδικασία εκκαθάρισης» του προϊόντος Zenly και του μουσικού feature Voisey.

Την εξασφάλιση δανείου ύψους 375 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Bed Bath & Beyond, με την αμερικανική λιανική αλυσίδα πώλησης οικιακών προϊόντων να γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει σε μέτρα για τον περιορισμό του κόστους. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού και σε κλείσιμο ενός αριθμού των καταστημάτων της. Ακόμα, το δάνειο είναι μέρος ενός σχεδίου για ενίσχυση της χρηματοδοτικής ρευστότητας της εταιρείας, συνολικού ύψους 500 εκατ. δολαρίων, με την Bed Bath & Beyond να αναφέρει πως θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για εν λόγω σχέδιο. Η μετοχή κατρακύλησε άνω του 20%.

Εμπορεύματα

Οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, κάτω από το βάρος των προοπτικών περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ αλλά και λόγω της ισχύος του αμερικανικού δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων, παράγοντες οι οποίοι συνέβαλλαν στην πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία απώλεια του πολύτιμου μετάλλου. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 10,10 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.726,20 δολάρια η ουγγιά, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 3,1% για τον μήνα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη εν μέσω ανησυχιών για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, καθώς οι κεντρικές τράπεζες κινούνται για να περιορίσουν τον πληθωρισμό. Έτσι, την Τετάρτη, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 2,09 δολάρια ή 2,3%, για να διαμορφωθεί στα 89,55 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές έχασαν 9,2% για τον μήνα. Το brent παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 2,82 δολάρια ή 2,8%, στα 96,49 δολάρια το βαρέλι, με μια υποχώρηση περισσότερο από 12% για τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Snap: Ανακοίνωσε περικοπές του 20% του προσωπικού - Επηρεάζονται πάνω από 6.000 άτομα

Bed Bath & Beyond: Ανακοίνωσε «ένεση» 500 εκατ. δολαρίων και πλάνο απολύσεων - «Συντριβή» για τη μετοχή

ADP: Μεγάλη μείωση στις νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ - Εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider