Περιόρισε τις απώλειες το χρηματιστήριο της Μόσχας παρά τη βουτιά 11,9% το πρωί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιόρισε τις απώλειες το χρηματιστήριο της Μόσχας παρά τη βουτιά 11,9% το πρωί
Το χρηματιστήριο της Μόσχας σημείωνε σήμερα το πρωί πτώση σχεδόν 12% κατά την έναρξη της συνεδρίασης, μετά τον βομβαρδισμό πολλών πόλεων στην Ουκρανία και τη μερική καταστροφή της ρωσικής γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο.

Τελευταία ενημέρωση: 11:36

Περιόρισε σημαντικά τις απώλειες του ο κεντρικός δείκτης Moex στο χρηματιστήριο της Μόσχας, καθώς πλέον διαπραγματεύεται με πτώση 3,6% στις 1.876 μονάδες, παρά τη "βουτιά" με την οποία άνοιξε το πρωί, μετά τον βομβαρδισμό πολλών πόλεων στην Ουκρανία και τη μερική καταστροφή της ρωσικής γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο..

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο της Μόσχας έφθασε να σημειώνει πτώση 11,9% στις 1.780,39 μονάδες κατά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 1.800 μονάδων για πρώτη φορά μετά την 24η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ίδια πορεία καταγράφει και ο δείκτης RTS (σε δολαρια) που πλέον υποχωρεί κατά 5,8% στις 946 μονάδες, ενώ βρέθηκε στο άνοιγμα της αγοράς σήμερα το πρωί να σημειώνει πτώση κατά 13%, στις 909, 26 μονάδες.

Η Ρωσία κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς βομβάρδισε το Κίεβο, τη Ζαπορίζια, καθώς και τις πόλεις Λβιβ, Τερνόπιλ και Ντνίπρο, με αποτέλεσμα την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών. Ήδη το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υπόσχεται εκδίκηση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα εξετάζει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, με τη Δύση να ελπίζει να αποδείξει την απομόνωση της Μόσχας στη διεθνή σκηνή. To θέμα έφτασε στη Γενική Συνέλευση, όπου οι 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ έχουν από μία ψήφο και δεν υπάρχει βέτο, αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε αντίστοιχο κείμενο που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Αυξήθηκαν "σημαντικά" οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη που συνορεύουν με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να προσφέρει αμυντική βοήθεια στο Κίεβο

Πούτιν: Συγκαλεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider