Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Με κέρδη άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επιχειρεί να ανακτήσει τις 640 μονάδες και να αντιδράσει ανοδικά μετά τις χθεσινές απώλειες.

Το rebalancing του MSCI και το κλείσιμο του μήνα συνέβαλαν χθες στην απογοητευτική εικόνα της αγοράς, ενώ μέρος της ρευστότητας που αντλήθηκε από τις πωλήσεις διοχετεύθηκε στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Οι μετοχές των συστημικών τραπεζών δεν διαπραγματεύονται και στη σημερινή συνεδρίαση και έτσι πολλές δεικτοβαρείς μετοχές παίρνουν «ανάσες», οδηγώντας σε θετικό έδαφος τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+3,23%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,73%) και των κατασκευών (+1,53%).

Θετικά συμβάλουν στην επενδυτική ψυχολογία τα στοιχεία που κατέδειξαν πως τον Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ παρέμεινε στο ίδιο ακριβώς επίπεδο µε εκείνο του Οκτωβρίου και δεν υποχώρησε.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 637,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,42%. Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 7 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,20%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: J&P 'Αβαξ +10,00%, Q&R+8,96%, ΕΛΤΟΝ +4,10% και ΕΛΠΕ +3,53%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider