Χρυσός: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, ενόψει των αποφάσεων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, ενόψει των αποφάσεων της Fed
Πάνω από 1.800 δολάρια ανά ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο, μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του χρυσού, έπειτα από τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας και με... αέρα από τις προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τα στοιχεία για την κάμψη του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία κατά τον Νοέμβριο (στο 7,1%) εντείνουν τις προσδοκίες των αναλυτών για το ότι η Fed θα χαλαρώσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και μετά από την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC), αναμένεται μια νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed κατά 0,50%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η προσοχή θα εστιάσει στις δηλώσεις του Αμερικανικού κεντρικού τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ, για σημάδια χαλάρωσης της «σφιχτής» επιτοκιακή πολιτική της τράπεζας για τους επόμενους μήνες.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν κοντά στο 1,9% ή 33,20 δολάρια στα 1.825,50 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τις 24 Ιουνίου. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου σημείωσε άνοδο 2,5%, στα 23,99 δολάρια ανά ουγγιά, τερματίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκανε άλμα 2,8%, στα 1.936,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 3,1% στα 1.038,90 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 3,842 δολάρια ανά λίβρα με άνοδο 1,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη κάμψη του πληθωρισμού τον Νοέμβριο - «Πάσα» για αλλαγή πολιτικής της Fed;

gazzetta
gazzetta reader insider insider