Alpha και Εurobank οδηγούν σε τζίρο ρεκόρ το ΧΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha και Εurobank οδηγούν σε τζίρο ρεκόρ το ΧΑ

Ημέρα αφιερωμένη στις μετοχές των Alpha και Eurobank είναι η Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο τζίρος την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών των δύο τραπεζών έχει εκτοξευτεί στα 565 εκατ. ευρώ σχεδόν αποκλειστικά κινούμενος από τις δύο τράπεζες.

Ποσοστό άνω του 90% της αξίας των συναλλαγών αφορούν Alpha και Eurobank. Μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί πακέτα πώλησης αξίας 134 εκατ. ευρώ για τη πρώτη και 313 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη. Πρόκειται για προσυμφωνημένες πράξεις πώλησης κυρίως από θεσμικούς επενδυτές που κατείχαν ομόλογα τα οποία μετατράπηκαν σε μετοχές από την διαδικασία ανάκεφαλαιοποίησης.

Αποτέλεσμα αυτών είναι ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:50 να υποχωρεί κατά 0,88% στις 634 μονάδες και ο Τραπεζικός Δείκτης να σημειώνει απώλειες 7,22%. Την ίδια ώρα η μετοχή της Alpha υποχωρεί κατά 8,94% στα 2,140 ευρώ και της Eurobank κατά 28,79% στα 0,997 ευρώ.

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι αναμένουν έντονη μεταβλητότητα στις πρώτες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου με τις νέες τραπεζικές μετοχές. Και αυτό διότι θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία τιμής των μετοχών σε σχέση με τις –σημαντικά χαμηλότερες από τη μέση τιμή διαπραγμάτευσης- τιμές διάθεσης των νέων μετοχών κοντά στο 1 ευρώ για την Eurobank και στα 2 ευρώ για την Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Πειραιώς θα εισαχθούν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ενώ η μετοχή της Εθνικής θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται ξανά την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία διάθεσης μετοχών προς του Έλληνες επενδυτές και οι νέες μετοχές θα εισαχθούν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider