Χρυσός: Απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
Το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να «πληρώνει» την ανησυχία που κυριαρχεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με τα επόμενα βήματα της Fed στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια.

Με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έκλεισε την Παρασκευή ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να «πληρώνει» την ανησυχία που κυριαρχεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με τα επόμενα βήματα της Fed στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1.850,2 δολαρίων/ουγγιά, με απώλειες 1,6 δολαρίων/ουγγιά ή 0,1%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή «άγγιξε» τα χαμηλότερα επίπεδά του για το 2023.

«Η επιμονή του πληθωρισμού κατέστρεψε... τις ελπίδες της αγοράς για ένα "γύρισμα" της Fed αναφορικά με τα επιτόκια και αυτό αντανακλάται άμεσα στην πτώση της τιμής του χρυσού», δήλωσε στο ΜarketWatch, ο Adrian Ash διευθυντής έρευνας στο BullionVault. «Τα πολύτιμα μέταλλα είναι πιθανό να διατηρήσουν την τρέχουσα εικόνα τους μέχρι να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα ή η γεωπολιτική εικόνα», συμπλήρωσε ο Ash.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Απριλίου έκλεισε στα 21,715 δολάρια/ουγγιά, με εβδομαδιαίες απώλειες 1,6%, ενώ ο χαλκός Μαρτίου έχασε 0,7% και διαμορφώθηκε στα 4,108 δολάρια/λίβρα. Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 2,3%.

Απώλειες 1% και για την πλατίνα Απριλίου που έκλεισε στα 921,40 δολάρια/ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 3,2%, ενώ τέλος το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2,2% στα 1.492,50 δολάρια/ουγγιά. Σε εβδομαδιαία κλίμακα, ο χαλκός υποχώρησε κατά 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

BofA: «Σκληρή προσγείωση» για τις μετοχές στο 2ο εξάμηνο του 2023

Καθοδική πορεία για τα crypto: Μαζεύει τις απώλειες το bitcoin - «Μάχη» για τα 24.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider