Υψηλό 2 εβδομάδων για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό 2 εβδομάδων για το πετρέλαιο
Ο «μαύρος χρυσός» άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων - Φόβοι πως οι αυξήσεις επιτοκίων θα οδηγήσουν σε ύφεση με αποτέλεσμα να πληγεί η ενεργειακή ζήτηση.

Το πετρέλαιο την Πέμπτη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, υποστηριζόμενο από τις ενδείξεις πως η ζήτηση στις ΗΠΑ ανακάμπτει ενώ και τα ευρύτερα οικονομικά δεδομένα στην Κίνα βελτιώνονται.

Ωστόσο, στο μέτωπο του πληθωρισμού οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι κεντρικές τράπεζες διεθνώς θα συνεχίσουν να συσφίγγουν επιθετικά τη νομισματική τους πολιτική, στρώνοντας πιθανώς το έδαφος για μια οικονομική ύφεση που θα μπορούσε τελικά να επηρεάσει την ενεργειακή ζήτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 78,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones. Το αργό Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,5%, στα 84,75 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe - επίσης υψηλό 2 εβδομάδων. Η βενζίνη παράδοσης Απριλίου έκανε άλμα 1% στα 2,7003 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Απριλίου διολίσθησε 0,3% στα 2,8662 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 1,6% στα 2,765 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

«Το ράλι της τιμής του πετρελαίου που καθοδηγείται από την Κίνα μάχεται ενάντια στην επιστροφή του αμερικανικού δολαρίου, καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν δείχνει ακόμη σημάδια αποδυνάμωσης», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος το 3ήμερο θετικό σερί για τον χρυσό

«Πρασίνισαν» οι ευρωαγορές παρά τον πληθωρισμό και την ΕΚΤ

«Παταγώδες λάθος» η διακοπή ή χαλάρωση της νομισματικής σύσφιξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider