Με «αέρα» ανόδου στο β' τρίμηνο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με «αέρα» ανόδου στο β' τρίμηνο το Χρηματιστήριο Αθηνών
Κέρδη για την ελληνική αγορά στην «πρεμιέρα» της εβδομάδας και του Απριλίου, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο.

Συνέχεια στην άνοδο με την οποία έκλεισε το α' τρίμηνο του 2023 έδωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη Δευτέρα, «πατώντας» με σημαντικά κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου.

Η ελληνική αγορά έκλεισε κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά της, χωρίς να επηρεάζεται από το κλίμα νευρικότητας που έχει δημιουργήσει στα διεθνή χρηματιστήρια η απόφαση του OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και την ώρα που παραμένουν οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών σχετικά με την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για την εκλογική αναμέτρηση τις 21ης Μαΐου, το ΧΑ εστιάζει στα σενάρια πριν και -κυρίως- μετά από την καλπη. Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan προβλέπει πως η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέχρι τις αρχές του 2024, ενώ παράλληλα εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει είτε κυβέρνηση πλειοψηφίας είτε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές και «θα συνεχίσει να προσφέρει μια εποικοδομητική πολιτική ατζέντα».

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 1,2% στις 1.068 μονάδες και ο τζίρος έφτασε τα 65 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.070 μονάδες και χαμηλό στις 1.056 μονάδες.

O Large Cap ανέβηκε 1,4% στις 2.584 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,5% στις 1.546 μονάδες ενώ ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιήθηκε 2,9% στις 782 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η Τράπεζα Πειραιώς έγραψε άνοδο 5,1% και η Alpha Bank κέρδισε 4,3%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider