Χρυσός: Συνεχίζει το ράλι πάνω από τα 2.000 δολ. - «Φλερτάρει» με τα ιστορικά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Συνεχίζει το ράλι πάνω από τα 2.000 δολ. - «Φλερτάρει» με τα ιστορικά υψηλά
Νέο «άλμα» γνωρίζει σήμερα η τιμή του χρυσού, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών και πλησιάζοντας ολοένα και πιο πολύ το ρεκόρ όλων των εποχών. 

Νέο «άλμα» γνωρίζει σήμερα η τιμή του χρυσού, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών και πλησιάζοντας ολοένα και πιο πολύ το ρεκόρ όλων των εποχών.

Το πολύτιμο μέταλλο «σκαρφάλωσε» χθες πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, μετά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, όπου οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν τον Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2021 που περιόρισαν τα «στοιχήματα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed.

Σημειωτέον, πάντως, ότι σήμερα η επικεφαλής της Fed στο Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, άνοιξε «παράθυρο» για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ άνω του 5%, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα θα πρέπει να διατηρηθούν για κάποια χρονικό διάστημα, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

Άλλωστε, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν εκπέμψει επανειλημμένα μηνύματα για περαιτέρω σύσφιξη.

«Η διάθεση στην αγορά χρυσού έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά τις τραπεζικές αναταραχές στις ΗΠΑ πριν από μερικές εβδομάδες» σημειώνει ο Carsten Menk, αναλυτής της Julius Baer Group Ltd.. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η ύφεση στις ΗΠΑ θα αποφευχθεί και ότι είναι απίθανο να υλοποιηθεί μια ταχεία ανατροπή της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ» επισημαίνει.

Ο χρυσός προσεγγίζει τα ιστορικά υψηλά των 2.075,47 δολαρίων που άγγιξε τον Αύγουστο του 2020.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει λάβει ώθηση, το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτέλεσε «ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας που προκάλεσαν οι τραπεζικές εξελίξεις.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 0,1% στα 2.022,56 δολάρια η ουγγιά, μετά τα χθεσινά κέρδη 1,8%.

Το μέταλλο έχει καταστεί ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι και σε σχέση με τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε χθεςότι η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει, τονίζοντας μάλιστα ότι «ακόμα και όταν θα βρίσκεται πίσω μας, θα υπάρχουν επιπτώσεις από αυτήν, στα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές, καθώς οι ανησυχίες επιστρέφουν στα ταμπλό

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις στο ταμπλό και «μετρημένος» τζίρος

Στα 18,2 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο της Tιταν η Eurobank Equities

gazzetta
gazzetta reader insider insider