Ο χρυσός «έσπασε» το αρνητικό σερί, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο χρυσός «έσπασε» το αρνητικό σερί, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Είναι η 6η διαδοχική συνεδρίαση που η τιμή του μετάλλου κινείται πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός για την Τρίτη, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 3 συνεδριάσεων με απώλειες και καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία κατά τον Μάρτιο, με την προσοχή να βρίσκεται στο κατά πόσο οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχουν καταφέρει να «παγώσουν» τις πιέσεις των τιμών. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο κατά πόσο τα μάκρο θα ενισχύσουν την άποψη για το ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων το επόμενο χρονικό διάστημα, την ώρα που αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την πρόκληση ύφεσης από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας

Σημειώνεται πως εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό, οι αναλυτές στο FedWatch του CME Group δίνουν 100% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,25% τον Μάιο. Είναι η πρώτη φόρα εδώ και 4 εβδομάδες που η αύξηση του 0,25% εμφανίζεται «κλειδωμένη» στις προβλέψεις της αγοράς.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 0,8% ή 15,2 δολάρια στα 2.019 δολάρια ανά ουγγιά. Είναι η 6η διαδοχική συνεδρίαση που η τιμή του μετάλλου κινείται πάνω από τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EIA: Αυξάνει τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου - Στα 85 δολάρια ανά βαρέλι το brent

gazzetta
gazzetta reader insider insider