Κέρδη στην Wall Street με «καύσιμο» από τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με «καύσιμο» από τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα
Τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νέα «φουρνιά» εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο φέρνουν αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νέα «φουρνιά» εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο (JPMorgan Chase, Wells Fargo και Charles Schwab) φέρνουν αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, καθώς η Wall Street προσπαθεί να εκτιμήσει τις συνέπειες που φέρνουν οι διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Αναλυτικότερα, μετά από διαδοχικές εναλλαγές προσήμων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,30% στις 33.984 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 4.151 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος κέρδισε 0,28% στις 12.157 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν στα «πράσινα», καθώς ο Dow Jones βίωσε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου με κέρδη 1,19%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, είχαν την τέταρτη εβδομάδα κερδών κατά τις τελευταίες πέντε με άνοδο 0,79% και 0,29% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, κέρδη 3,9% σημείωσε η μετοχή της Charles Schwab καθώς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων στα προσαρμοσμένα κέρδη α' τριμήνου, παρά τις ανησυχίες πως η εταιρεία ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη με τις Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες άνω του 2,5% σημείωσε η μετοχή της Alphabet στον απόηχο της είδησης πως η Samsung θα αντικαταστήσει την Google ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα κινητά της τηλέφωνα με το Bing της Microsoft.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι τίτλοι των Netflix και Meta Platforms, ενώ βουτιά 9,2% σημείωσε η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας State Street, που έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου οι τράπεζες Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley αλλά και οι Netflix, Tesla και IBM.

Μάκρο

Σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022 πέρασε η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μέτρηση της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Empire State Manufacturing Survey σημείωσε «άλμα» 35 μονάδων και διαμορφώθηκε στο 10,8. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του τον Dow Jones ανέμεναν μία μέτρηση κοντά στο -15.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για τον χρυσό - «Έχασε» προσωρινά τα 2.000 δολάρια

Πτώση 2,1% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλά 40 ετών τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider