Χρυσός: Υποχώρησε αλλά παρέμεινε πάνω από τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Υποχώρησε αλλά παρέμεινε πάνω από τα 2.000 δολάρια
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 12,40 δολάρια ή κατά 0,6% στα 2.007,30 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Υποχώρησε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, επιστρέφοντας σχεδόν το σύνολο των κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει πάνω από το κρίσιμο όριο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

Οι αναλυτές απέδωσαν την πτώση της τιμής στην ενίσχυση του δολαρίου την ώρα που οι επενδυτές «ζυγίζουν» την προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά τη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στις αρχές Μαΐου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 12,40 δολάρια ή κατά 0,6% στα 2.007,30 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στις συναλλαγές της Τρίτης, η τιμή είχε ενισχυθεί σε ποσοστό 0,6% ή κατά 12,70 δολάρια.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου παρέμειναν κοντά στο επίπεδο κλεισίματος μετά τη δημοσίευση της Beige Book που έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία σημείωσε μικρή μεταβολή στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider