Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 75 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από τον Μάρτιο
Tα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας και η συνεχιζόμενη αστάθεια των τραπεζών έχουν κάνει τους επενδυτές πολύ πιο επιφυλακτικούς. 

Κάτω από τα 75 δολάρια ανά βαρέλι υποχώρησε το αργό πετρέλαιο Brent για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το Brent έφτασε έως και τα 87 δολάρια στα μέσα Απριλίου, καθώς πολλά μέλη του OPEC+ ανέφεραν πως θα προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ωστόσο, τα προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας και η συνεχιζόμενη αστάθεια των τραπεζών, καθώς και τα αδύναμα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, έχουν κάνει τους επενδυτές πολύ πιο επιφυλακτικούς.

Πλέον, το brent υποχωρεί 1,8% στα 73,9 δολάρια στις συναλλαγές του Λονδίνου, ενώ το WTI χάνει 1,86% και κινείται στα 70,3 δολάρια.

«Η Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα μια άνοδο των επιτοκίων αργότερα σήμερα στο πλαίσιο της μακροχρόνιας μάχης της ενάντια στον πληθωρισμό», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Stephen Brennock. Πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες για την υγεία του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ και τα αρνητικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας «δεν έκαναν τίποτα για να διαλύσουν τους φόβους ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει προς μια ύφεση».

Σημειώνεται πως η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 επιπλέον μονάδες βάσης την Τετάρτη, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider