Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται, σήμερα, στα ταμπλό των ευρωαγορών, με τους πωλητές να επικρατούν.

Τελευταία ενημέρωση 11:55

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται, σήμερα, στα ταμπλό των ευρωαγορών, με τους πωλητές να επικρατούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,49% στις 464 μονάδες, με την πλειοψηφία των κλάδων να κινούνται σε «κόκκινο» έδαφος.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,29% στις 7.756 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,58% φθάνοντας στις 7.397 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται 0,19% χαμηλότερα στις 15.922 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,46% στις 27.299 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να γνωρίζει πτώση 0,57% στις 9.158 μονάδες.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα εκτός συνόρων, στις ΗΠΑ, όπου αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς οι αγορές αναζητούν σημάδια για τα επόμενα βήματα της Fed έπειτα από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Στα της Ευρώπης, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν τόνισε, χθες, ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαθέτει ακόμα σημαντικό momentum.

Ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει «πονοκέφαλος» για τις Κεντρικές Τράπεζες, με το υψηλό κόστος δανεισμού να προβληματίζει πάντως τις αγορές.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η UBS ανακοίνωσε ότι προχωρά σε «ανασχηματισμό», μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse, προβαίνοντας στην αντικατάσταση του οικονομικού διευθυντή.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η UBS, ο Τοντ Τάκνερ αναμένεται να αναλάβει νέος CFO, ενώ ο CEO της Credit Suisse Ούλριχ Κόρνερ θα γίνει μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της νέας οντότητας που θα δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωσης της εξαγοράς.

Στην Ασία, οι αγορές τερμάτισαν με μικτά πρόσημα, μετά την άνοδο 8,5% που κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Κίνα τον Απρίλιο.

Ο Shanghai ενισχύθηκε κατά 0,3%, έπειτα από τα υψηλά 10μήνου που σημείωσε τη Δευτέρα, ενώ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,53% και ο ιαπωνικός Nikkei έκκλεισε με κέρδη 0,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μάχη» για τη διατήρηση του ανοδικού σερί στο Χρηματιστήριο

Τι περιμένουν οι Γερμανοί ειδικοί των αγορών από την τρέχουσα τραπεζική κρίση

Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider