Τουρκία: Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» σε εκλογική νίκη του Κιλιτσντάρογλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» σε εκλογική νίκη του Κιλιτσντάρογλου
Ράλι, για δεύτερη ημέρα, γνωρίζουν οι τραπεζικές μετοχές στην Τουρκία, εν όψει των εκλογών της Κυριακής και καθώς οι επενδυτές θεωρούν πιθανή μία νίκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ράλι, για δεύτερη ημέρα, γνωρίζουν οι τραπεζικές μετοχές στην Τουρκία, εν όψει των εκλογών της Κυριακής και καθώς οι επενδυτές θεωρούν πιθανή μία νίκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δείκτης Borsa Istanbul Banks βρέθηκε να ενισχύεται έως και 6,5%, ανεβάζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 14% και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο από τις 17 Οκτωβρίου.

Η Turkiye Is Bankasi AS «οδηγεί» τα κέρδη, καθώς η τράπεζα - στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP κατέχει μερίδιο 28% - έχει γνωρίσει «άλμα» 18% στη συγκεκριμένη περίοδο.

«Οι προσδοκίες των επενδυτών για μια νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο του υποψηφίου της αντιπολίτευσης (...) φαίνεται να έχουν αυξηθεί» σημείωσε ο Gokhan Uskuay, διαχειριστής κεφαλαίων στην Allbatross Portfoy. «Αυτή η προοπτική ενισχύει ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές» επεσήμανε.

Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να διεξαχθούν οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος της 20ετούς διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τι σημαίνουν για τους επενδυτές οι τελευταίες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών

Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider