Μικρές απώλειες στην Wall Street - Ανοδικά στην εβδομάδα S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες στην Wall Street - Ανοδικά στην εβδομάδα S&P 500 και Nasdaq
Κέρδη 4% στην εβδομάδα για τον Nasdaq. Στο +3% ο S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 22.28

Ήπιες απώλειες καταγράφουν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το pause της Fed στις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων (10 συνεχόμενες αυξήσεις) με στόχο την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων δίνει έδαφος στην επενδυτική αισιοδοξία, «σπρώχνοντας» το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς ακόμα μία εβδομάδα με θετικό πρόσημο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 71 μονάδων ή 0,21% και διαπραγματεύεται στις 34.336 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος χάνει 0,25% στις 4.414 μονάδες. Ισχυρότερες πιέσεις της τάξης του 0,55% καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 13.705 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη σχεδόν 4% σημειώνει η μετοχή της Adobe, καθώς η τεχνολογική εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο προηγούμενο τρίμηνο ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά το guidance για τη συνέχεια του 2023.

Ράλι άνω του 10% σημειώνει και η μετοχή της Nvidia, διευρύνοντας τα κέρδη της από τις αρχές του έτους στο δυσθεώρητο 191%, ενώ ανοδικά κινείται και ο τίτλος της Microsoft, πιάνοντας τα ιστορικά του υψηλά, με άνοδο άνω του 6% στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 1,5% στην εβδομάδα, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 3% και τον Nasdaq κατά περίπου 4%.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για την «Μητέρα των Αγορών» -κάτι που είχε να συμβεί από τον Νοέμβριο του 2021- αλλά και για την έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη για τον δείκτη των 500 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, γεγονός που συνιστά την κορυφαία εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο.

Πλέον, ο S&P 500 βρίσκεται 26% υψηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά του, ενώ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022.

Όσον αφορά στον τεχνολογικό δείκτη, ο Nasdaq βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν 13 μηνών και διανύει την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, ενώ καταγράφει θετικό πρόσημο για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, γεγονός που συνιστά το μεγαλύτερο σερί από το 2019.

Μάκρο

Έντονη άνοδο κατέγραψε για τον Ιούνιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, καθώς διαμορφώθηκε στις 63,9 μονάδες από 59,2 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών ενισχύθηκε στις 68 μονάδες από 64,9 μονάδες και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 65,1 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 61,3 μονάδες από 55,4 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 55,2 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: «Πόνος» 150 δισ. δολαρίων στις αγορές από το rebalancing πωλήσεων στις μετοχές

ΗΠΑ: Αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο - Πάνω από τις εκτιμήσεις τα νέα επιδόματα ανεργίας

Ουόλερ (Fed): Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ δεν επηρέασε τη σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών

gazzetta
gazzetta reader insider insider