Επιφυλακτικότητα και απώλειες στην Wall Street στα απόνερα της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και απώλειες στην Wall Street στα απόνερα της Fed
Πτώση 300 μονάδων για τον Dow Jones. Στο -1% S&P και Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 20.35

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές προσπάθεια επέκτασης του ανοδικού σερί των τελευταίων εβδομάδων προσκρούει στον τοίχο της επιφυλακτικότητας που προκαλεί η αποφασιστικότητα της Fed να επανέλθει στις αυξήσεις των επιτοκίων στις επερχόμενες συνεδριάσεις, παρά την προσωρινή παύση κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Σημειώνεται πως η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή χθες Δευτέρα, εξαιτίας της αργίας για το Juneteenth.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 165 μονάδες ή 0,48% και βρίσκεται στα επίπεδα των 34.130 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος χάνει 0,29% στις 4.398 μονάδες. Οριακές απώλειες, τέλος, για το τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαπραγματεύεται στις 13.686 μονάδες, με πτώση 0,02%.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα βρήκε την Wall Street στα «πράσινα», με τον S&P να σημειώνει την καλύτερη επίδοσή του από τον Μάρτιο, καταγράφοντας σωρευτικά κέρδη 2,6% και υψηλότερα κατά 26% σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά του Μαρτίου. Παράλληλα ήταν η πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για την «Μητέρα των Αγορών».

Από την πλευρά του ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 3,3% στην εβδομάδα, κλείνοντας οκτώ διαδοχικές εβδομάδες ανόδου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2019. Τέλος, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1,3%.

Μάκρο

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς διαμορφώθηκαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι νέες ενάρξεις διαμορφώθηκαν στα 1,63 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 5,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μία μέτρηση στα 1,39 εκατομμύρια, με άνοδο 0,6%.

Ακόμα, οι άδειες οικοδόμησης αυξήθηκαν 21,7% έναντι συρρίκνωσης 2,9% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν συρρίκνωση 0,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Το timing είναι το παν μετά το «διάλειμμα» της Fed - Τι έχει δείξει η ιστορία

Bitcoin: Αυξάνεται η κυριαρχία του έναντι των άλλων crypto - Γιατί είναι «κακά μαντάτα» για την αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider