Wall Street: Προς την 3η σερί εβδομάδα κερδών ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προς την 3η σερί εβδομάδα κερδών ο Dow Jones
Ο Dow Jones ενισχύεται 0,70% στις 35.529 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,08% στις 4.586 μονάδες ενώ ο Nasdaq κάνει άλμα 1,90% στις 14.317 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 18:36

H Wall Street διαπραγματεύεται σε θετικό έδαφος την Παρασκευή με τον Dow Jones και τον S&P 500 να οδηγούνται προς την τρίτη κερδοφόρα εβδομάδα τους στη σειρά, καθώς ο «αγαπημένος» δείκτης της Fed για την «ακτινογραφία» του πληθωρισμού υποχώρησε σε χαμηλό 2 ετών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,70% στις 35.529 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,08% στις 4.586 μονάδες ενώ ο Nasdaq κάνει άλμα 1,90% στις 14.317 μονάδες.

Tον Ιούνιο στις ΗΠΑ ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 3% έναντι 3,8% τον Μάιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Πρόκειται για την μικρότερη ετήσια ανάπτυξη του PCE στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2021. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο γενικός PCE διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,1% τον Μάιο, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ο δομικός PCE, εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,1% έναντι 4,6% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δομικός PCE διαμορφώθηκε στο 0,2% από 0,3% τον Μάιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Εξάλλου, ο δείκτης προσωπικού εισοδήματος για τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι αύξησης 0,4% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,5%. Ο δείκτης προσωπικών δαπανών αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι αύξησης 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,4%.

Εξάλλου, ήπια επί τα χείρω κινήθηκε ο τελικός δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 71,6 μονάδες έναντι των 72,6 μονάδων στην αρχική μέτρηση και όπως ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η Fed αύξησε τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση από τις αγορές, με σκοπό να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. Παράλληλα, η σεζόν με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από επιχειρήσεις, είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την μετοχή της Procter & Gamble να κερδίζει πάνω από 1,1% καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο τρίμηνο.

Η μετοχή της Intel εκτινάσσεται περισσότερο από 7% καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την επιστροφή της στην κερδοφορία, ενώ η Roku ανεβαίνει 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street τόσο στην κορυφή όσο και στην τελευταία γραμμή. Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Ford υποχώρησε περίπου 1,4%, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και αναβάθμισε το guidance. Η Wall Street προέρχεται από μια «κόκκινη» συνεδρίαση καθώς οι απώλειες 0,67% του Dow Jones σήμαναν το τέλος ενός σερί 13 «πράσινων» ημερών, κάτι που είχε να παρατηρηθεί από το 1987. Οι S&P 500 και Nasdaq διολίσθησαν 0,6% και 0,55%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Τα ευρωπαϊκά hedge funds στην πρώτη θέση επιλογής των επενδυτών

Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities - Γιατί αποτελούν ένα συναρπαστικό «story»

Απώλειες 29% στα έσοδα της Chevron - Πτώση και στα κέρδη για το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider