Προσπάθειες ανόδου στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθειες ανόδου στην Wall Street
Με επιφυλακτικές κινήσεις και νευρικότητα ξεκινά η εβδομάδα στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 17:46

Με επιφυλακτικές κινήσεις και νευρικότητα ξεκινά η εβδομάδα για την Wall Street, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να αλλάξει τη διάθεση του Αυγούστο, με τους επενδυτές πάντως να επιλέγουν να απέχουν από την ανάληψη ρίσκου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 35.292 μονάδες μετά από αρχική πτώση100 μονάδων, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,34% φθάνοντας στις 4.479 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 0,56% υψηλότερα στις 13.721 μονάδες.

Την ίδια ώρα, «βουτιά» άνω του 2% γνωρίζει η μετοχή της Tesla, μετά τις μειώσεις τιμών για μοντέλα της στην Κίνα.

Επίσης, η μετοχή της Nikola «κατρακυλά» κατά 12%, μετά την ανάκληση ηλεκτρικών φορτηγών που ανακοίνωσε η εταιρεία, λόγω ζητημάτων στην μπαταρία τους.

Αυτά, καθώς η προηγούμενη εβδομάδα σήμανε απώλειες 0,3% και 1,9% για τον S&P 500 και τον Nasdaq αντίστοιχα, με τον Dow Jones εντούτοις να κρατά το θετικό του πρόσημο για τέταρτο διαδοχική εβδομάδα.

Οι traders της JPMorgan δίνουν 40% πιθανότητες σε μία περαιτέρω υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών, προτού επιστρέψουν σε ανοδική τροχιά φέτος.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα τελευταία ανάμικτα μηνύματα από το «μέτωπο» του πληθωρισμού, ο οποίος υποχώρησε από τα υψηλά που είχε αγγίξει από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, αλλά παραμένει μακριά από τον στόχο του 2% που θέτει η Fed. Άλλωστε, είναι ο παράγοντας - «κλειδί» για τις αποφάσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται τόσο τα εταιρικά αποτελέσματα των Home Depot, Target και Walmart, όσο και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Μείωση επιτοκίων από Fed το 2ο τρίμηνο του 2024

Σε χαμηλό σχεδόν 1,5 έτους το ρούβλι - Αισθητή πτώση και για το γεν

Οι νέες εκτιμήσεις και οι τιμές στόχοι της Jefferies για τις ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider