Σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη 8% για τη γαλλική Ubisoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά οι ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη 8% για τη γαλλική Ubisoft
Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 15:46

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, δίδοντας συνέχεια στη χθεσινή άνοδο, μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,14%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 1,52%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,66%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,20% και ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,17%.

Ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 1,03%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1,07%.

Οι τεχνολογικές μετοχές ηγούνται της ανόδου, με τη γαλλική Ubisoft να ενισχύεται 8%, μετά την αναθεωρημένη προσφορά που κατέθεσε η Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard. Στη νέα συμφωνία, προβλέπεται πως τα δικαιώματα cloud για τα υπάρχοντα παιχνίδια για PC και κονσόλες της Activision θα εκχωρηθούν στη γαλλική εταιρεία παιχνιδιών, προτού ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft.

Ασία

Κέρδη κατέγραψαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ενισχύθηκε 1,05%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει άνοδο 1,02%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai έκλεισε με κέρδη 0,88%, ενώ ο Shenzhen Component ολοκλήρωσε στο +0,53%.

Στη Νότια Κορέα, ο KOPSI κέρδισε 0,28%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο 0,09%.

Η μετοχή της SoftBank βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από 3%, έπειτα από την ανακοίνωση πως η θυγατρική της, Arm κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στον Nasdaq. Η Arm δεν αποκάλυψε σε τι τιμή θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο το Reuters έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη IPO του έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider