Πετρέλαιο: Στο +1% για την ημέρα, στο -1% για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στο +1% για την ημέρα, στο -1% για την εβδομάδα
Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς εξασθένισε η ενίσχυση του δολαρίου που πυροδότησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς εξασθένισε η ενίσχυση του δολαρίου που πυροδότησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, τα συμβόλαια του αργού κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, μετά την προηγούμενη Παρασκευή που τερματίστηκε ένα ανοδικό σερί 7 εβδομάδων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε 78 σεντς ή 1%, στα 79,83 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας, η τιμή υποχώρησε 1%.

Το brent παραδόσεως Οκτωβρίου, κέρδισε 1,12 δολάρια ή 1,3% για να κλείσει στα 84,48 δολάρια στο ICE. Για την εβδομάδα, υποχώρησε σε ποσοστό 0,4%. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, του Νοεμβρίου έκλεισε στα 83,95 δολάρια, με κέρδη 0,7%.

Στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ, ο Πάουελ ήταν μεν hawkish, ωστόσο δεν ήταν τόσο επιθετικός ως προς το περιθώριο περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης όπως ανέμεναν ορισμένοι. Ο Πάουελ ανέβασε επίσης, τον πήχη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ενώ προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός. Στον απόηχο των δηλώσεων, ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε να ενισχύεται έως τις 104,45 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου, ωστόσο στη συνέχεια τα κέρδη του εξασθένισαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider