Πετρελαϊκές πιέσεις στη Wall Street και «βλέμμα» στον πληθωρισμό: Στο -12% η Oracle

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρελαϊκές πιέσεις στη Wall Street και «βλέμμα» στον πληθωρισμό: Στο -12% η Oracle
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 34.612 μονάδες, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 0,21% στις 4.477 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,13% στις 13.899 μονάδες. 

Τελευταία ενημέρωση 19:22

Η Wall Street καταγράφει μεικτά πρόσημα την Τρίτη, με το «πράσινο 3x3» να απομακρύνεται υπό την πίεση της ανόδου των τιμών του πετρελαίου. Στα χρηματιστηριακό ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 34.758 μονάδες, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 0,25% στις 4.476 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,57% στις 13.839 μονάδες.

Η μετοχή της Oracle κατρακυλά 12% μετά την ανακοίνωση των χθεσινών της οικονομικών μεγεθών καθώς έχασε τις προβλέψεις, παρά το γεγονός πως τα νούμερά της ήταν αυξημένα σε σχέση με το 2022. Η Oracle ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,42 δισ. δολ για το α' τρίμηνο χρήσης, σε σύγκριση με 1,55 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,19 δολ. ανά μετοχή από 1,03 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν στα 12,45 δισ. δολ. από 11,45 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 12,47 δισ. δολ.

Ταυτόχρονα, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα, αυξάνοντας τους φόβους για τον επίμονο και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ άγγιξαν υψηλά 10μήνου (σσ: από τον Νοέμβριο του 2022), σύμφωνα με το FactSet. Παράλληλα, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να κυκλοφορεί την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού να βλέπει το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Και τα δύο κρίσιμα οικονομικά δεδομένα έρχονται ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα. Η Wall Street Journal μετέδωσε την Κυριακή ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μελών της FOMC να μην αυξηθούν τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, καθώς η ανάγκη για πρόσθετες αυξήσεις αργότερα φέτος, αρχίζει να απομακρύνεται.

«Το μενού των οικονομικών εκθέσεων αυτή την εβδομάδα προσφέρει πολλές δελεαστικές προτάσεις για τους αναλυτές», εκτιμά ο Πιτ Μπίμπελ, ανώτερος αντιπρόεδρος του Benjamin F. Edwards. «Εάν κάποια από αυτές τις αναφορές είναι πολύ χειρότερη από τις προσδοκίες, πιθανότατα θα προκαλέσει λίγη δυσπεψία στην αγορά» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ευρωπαϊκή στήριξη δίνει «ανάσα» στο Χρηματιστήριο

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων

Έρχεται «νέο αίμα» στο Χρηματιστήριο – Το mega IPO του ΔΑΑ, η Optima Bank και οι τρεις ΑΕΕΑΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider