Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το WTI - Μικρές απώλειες για το brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 90 δολάρια το WTI - Μικρές απώλειες για το brent
Με οριακά κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, παρά την άνοδο άνω του 1% που κατέγραφαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Με οριακά κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, παρά την άνοδο άνω του 1% που κατέγραφαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, στον απόηχο της απόφασης της Ρωσίας να απαγορεύσει προσωρινά τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης, μια κίνηση που κινδυνεύει να διαταράξει τον εφοδιασμό καυσίμων ενόψει του χειμώνα και απειλεί να επιδεινώσει το φαινόμενο των ελλείψεων παγκοσμίως.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 90,03 δολάρια/βαρέλι, με άνοδο 0,5% ή 0,40 δολαρίων/βαρέλι. Σε εβδομαδιαία κλίμακα, το WTI ενισχύθηκε κατά μόλις 0,01% σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

Σχεδόν αμετάβλητο έμεινε το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent στις συναλλαγές στο ICE Europe, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 92,09 δολάρια/βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία κλίμακα υποχώρησε οριακά κατά 0,3%, μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες κερδών.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Κρεμλίνου να επιβάλλει επ' αόριστον απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης τέθηκε σε άμεση ισχύ και ισχύει για όλες τις χώρες εκτός από τέσσερα πρώην σοβιετικά κράτη, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οι χώρες που εξαιρούνται από την απαγόρευση περιλαμβάνουν τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και το Κιργιστάν, τα οποία είναι όλα μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπό την ηγεσία της Μόσχας.

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ντίζελ στον κόσμο και σημαντικός εξαγωγέας αργού πετρελαίου. Οι συμμετέχοντες στην αγορά ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της απαγόρευσης της Ρωσίας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που τα παγκόσμια αποθέματα ντίζελ βρίσκονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη για τον χρυσό - Δε σώθηκε το πρόσημο στην εβδομάδα

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στα επιτόκια

Φυσικό αέριο: Διατηρεί τα εβδομαδιαία κέρδη - Οι κίνδυνοι της προσφοράς αντισταθμίζουν τη λήξη απεργίας στην Αυστραλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider