Wall Street: Selloff υπό το βάρος των ρεκόρ στις αποδόσεις - Περί τις 500 μονάδες χάνει ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Selloff υπό το βάρος των ρεκόρ στις αποδόσεις - Περί τις 500 μονάδες χάνει ο Dow
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 4,73%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 15 Αυγούστου 2007.

Τελευταία ενημέρωση 21:16

Σε βαθύ «κόκκινο» κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τις απώλειες να διευρύνονται με το πέρας του χρόνου, κάτω από το βάρος του ράλι των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σε ρεκόρ 16 ετών.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 4,73%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 15 Αυγούστου 2007.

Οι αποδόσεις ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πιθανότητα αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής της Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι ότι οι πιο «σφιχτές» συνθήκες δανεισμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Αυτό ώθησε τις αποδόσεις των ομολόγων σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 1,48% ή 496 μονάδες στις 32.937 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,65% στις 4.217 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 2,06% ή 274 μονάδες στις 13.033 μονάδες.

Η Wall Street είχε βγει από μια μικτή συνεδρίαση την Δευτέρα, αφότου οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον κατέληξαν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία το Σαββατοκύριακο που απέτρεψε το shutdown της ομοσπανδιακής κυβέρνησης.

Η Γερουσία υιοθέτησε το Σάββατο βράδυ έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ενσκήψει το shutdown, η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών, που θα έθετε χιλιάδες εργαζομένους από τεχνική άποψη στην ανεργία και θα διέκοπτε την επισιτιστική βοήθεια σε μέρος των δικαιούχων, μεταξύ άλλων.

Μάκρο

Απροσδόκητη αύξηση άνω του αναμενόμενου κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ τον Αύγουστο, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και εύρωστη παρά τις προσπάθειες της Fed να επιβραδύνει την οικονομία με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Οι θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 9,61 εκατομμύρια τον μήνα, ένα άλμα σχεδόν 700.000 από τον Ιούλιο και πολύ πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,8 εκατομμύρια. Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στην αμερικανική αγορά εργασίας από τον Απρίλιο. Οι προσλήψεις, ωστόσο, αυξήθηκαν ήπια, φτάνοντας τα 5,857 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση μόλις 35.000. Οι παραιτήσεις, ένα μέτρο της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στην εύρεση νέας δουλειάς μετά την εγκατάλειψη μιας προηγούμενης θέσης, άλλαξαν ελάχιστα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσχέδιο Προϋπολογισμού: 12 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Barclays: Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων - Ελάχιστα έως καθόλου δημοσιονομικά περιθώρια

Πώς προχωρούν οι επενδύσεις της REDS – To Smart Park, το Campas Project, οι Γούρνες και η Ρουμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider