Ευρωαγορές: «Μαζεμένες» απώλειες μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: «Μαζεμένες» απώλειες μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων
Μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο -0,1%, κινούμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 6 μηνών.

Ήπιες απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς ευθυγραμμίστηκαν με το διεθνές κλίμα, μετά και την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων από τα υψηλά πολλών ετών.

Μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο -0,1%, κινούμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 6 μηνών, ενώ μικτά πρόσημα εμφάνισαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια. Πρωταγωνιστής στις απώλειες οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, που απώλεσαν 2,2%, ενώ αντίθετα ο κλάδος τεχνολογίας έκλεισε στο +1,2%.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε 0,1% στις 15.099 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 έμεινε αμετάβλητος στις 6.996 μονάδες. Ο FTSE 100 στη Βρετανία έχασε 0,77%, κλείνοντας στις 7.412 μονάδες. Απώλειες 0,17% για τον FTSE MIB στην Ιταλία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν από την αρνητική εικόνα των προηγούμενων δύο μηνών, με τον Stoxx 600 να καταγράφες απώλειες από τις αρχές του μήνα.

Σήμερα πήραν τη σκυτάλη της ανάκαμψης από το αμερικανικό χρηματιστήριο το οποίο αντέδρασε στην υποχώρηση των αποδόσεων ομολόγων από τα υψηλά 16 ετών.

Στα μάκρο της ημέρας, ήπια βελτίωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τις επιδόσεις του μεταποιητικού τομέα να κρατούν τον σύνθετο δείκτη PMI της S&P Global κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider