Wall Street: Αντιδρά πτωτικά στα στοιχεία που δείχνουν ανθεκτική αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αντιδρά πτωτικά στα στοιχεία που δείχνουν ανθεκτική αγορά εργασίας
Πτωτική είναι η πρώτη αντίδραση της Wall Street στο γεγονός πως η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο, δίνοντας ώθηση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Απώλειες στην Wall Street πυροδοτούν τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς αντικατοπτρίζουν μια ανθεκτική αγορά εργασίας που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να επιμείνει στην πολιτική των υψηλών επιτοκίων προκειμένου να «δαμάσει» τον πληθωρισμό.

Ανοδικά αντιδρούν και οι αποδόσεις των ομολόγων, με το 10ετές να κερδίζει περισσότερες από 12 μονάδες βάσης, επιστρέφοντας κοντά στο υψηλό 16 ετών που άγγιξε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αυτή την ώρα, κινείται στο 4,873%.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,52% ή κατά 173 μονάδες, στις 33.013 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,68% στις 4.229 μονάδες, και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,69% ή 94 μονάδων στις 13.125 μονάδες.

Οι μετοχές της Levi Strauss υποχωρούν σχεδόν 4% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων για τις ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας, ενώ και της Philips υποχωρούν κατά 8,31%, μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία δεν είναι ικανοποιημένη σχετικά με το status που βρίσκεται η ανάκληση προϊόντων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία εδώ και καιρό. Οι μετοχές της Disney αναμένεται να κεντρίσουν γενικότερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, από την στιγμή που αναμένεται να ολοκληρώσει την σχεδιασμένη εξαγορά του Hulu, με την αγορά να θεωρεί την εταιρεία ως το «μοναδικό αξιόπιστο ανταγωνιστή του Netflix». Η μετοχή της Tesla υποχωρεί κοντά περίπου 3%, μετά την μείωση των τιμών σε συγκεκριμένα μοντέλα που διαθέτει στην Αμερική.

Μάκρο

Η αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη παραμένει ανθεκτική, αφού η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 336.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη αναλυτών στον Dow Jones για αύξηση κατά 170.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8%, έναντι της πρόβλεψης για 3,7%. Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3% και 4,3% αντίστοιχα.

Στα επιμέρους στοιχεία, την καλύτερη επίδοση τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε ο κλάδος της Φιλοξενίας-Αναψυχής, προσθέτοντας 96.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έπονται ο κλάδος της περίθαλψης (+41.000 θέσεις εργασίας) και οι εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (+73.000 θέσεις εργασίας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider