Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή
Οι ευρωαγορές προέρχονται από την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Τελευταία ενημέρωση 14:15

Μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ οι ευρωαγορές προέρχονται από την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,15% στις 453,14 μονάδες ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 χάνει 0,14% και διαμορφώνεται στις 4.199 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, κέρδη 0,11% καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη σκαρφαλώνοντας στις 15.441 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 χάνει 0,38% στις 7.134 μονάδες. Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,19% στα επίπεδα των 7.642 μονάδων, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,52% στις 28.465 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 9.346 μονάδες.

Μάκρο

Ο γερμανικός πληθωρισμός επιβράδυνε στο 4,5% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά στοιχεία.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Σε εναρμονισμένη βάση, ο ετήσιος δείκτης αυξήθηκε κατά 4,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ εμφάνισε αύξηση 0,2% από τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, η Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή της ΕΚΤ που ήρθε στη δημοσιότητα αναφέρει πως ο μέσος καταναλωτής πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα ήταν 2,5% σε ορίζοντα τριετίας, από 2,4% στην προηγούμενη έρευνα περίπου έναν μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, οι μέσες εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στους επόμενους 12 μήνες παρουσίασαν ελαφρά αύξηση στο 3,5%, από 3,4% τον Ιούλιο.

Επιχειρηματικά νέα

«Κατρακύλα» σημειώνουν οι μετοχές της LVMH που κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Δεκέμβριο εξαιτίας της βραδύτερης αύξησης εσόδων που ανακοίνωσαν για το τρίτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές υποχωρούν κατά περίπου 6%, παρασύροντας τις τιμές των μετοχών και των ανταγωνιστών όπως η Kering, η Hermes, η Swatch, η Richemont και η Burberry.

Οι αγορές στην Ασία

Τα ασιατικά χρηματιστήρια νωρίτερα «πήραν τη σκυτάλη» από τη χθεσινοβραδινή άνοδο της Wall Street, καταγράφοντας αξιοπρόσεκτα κέρδη στα ταμπλό.

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,55%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,68%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai σημείωσε άνοδο π,12% και ο SZSE Component 0,35% αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng πραγματοποίησε μίνι ράλι 1,27% και στη Σεούλ ο KOSPI έκανε «άλμα» 1,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Birkenstock: 1,48 δισ. δολάρια συγκέντρωσε η IPO της γερμανικής εταιρείας υποδημάτων στη Wall Street

Τουρκία: Στο 9,2% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο

Μπόστιτς (Fed): Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider