Μπόστιτς (Fed): Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε την Τρίτη πως η κεντρική τράπεζα της Αμερικής, δεν θα αυξήσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού, και δεν βλέπει ύφεση στον ορίζοντα, ακόμα κι αν τα επιτόκια της Fed μέχρι τώρα έχουν επιβραδύνει την οικονομία και ρίχνουν τον πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε την Τρίτη πως η κεντρική τράπεζα της Αμερικής, δεν θα αυξήσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού και δεν βλέπει ύφεση στον ορίζοντα, ακόμα κι αν τα επιτόκια της Fed μέχρι τώρα έχουν επιβραδύνει την οικονομία και ρίχνουν τον πληθωρισμό.

«Πραγματικά δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αυξήσουμε πλέον τα επιτόκια για να κάνουμε τον πολύ υψηλό πληθωρισμό να επιστρέψει στον στόχο του 2% της Fed», δήλωσε ο Μπόστιτς στην Ένωση Αμερικανών Τραπεζιτών, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η πολιτική μας είναι αρκετά περιοριστική και το «μεγαλύτερο μέρος» του αντίκτυπου των υψηλών επιτοκίων της Fed είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει κάνει την εμφάνιση του, δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχει όμως, επίσης, αρκετό «momentum» στην οικονομία πρόσθεσε, το οποίο μπορεί να απορροφήσει αρκετό από τον αντίκτυπο της αυστηρής νοµισµατικής πολιτικής και να επιτρέψει στην οικονομία να επιβραδύνει χωρίς να πέσει σε ύφεση.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδας, δημιουργεί αβεβαιότητα για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Μπόστιτς, σημειώνοντας πως θα προκαλέσει νέα συλλογιστική στις αγορές και τους επενδυτές.

Όμως τα πρόσφατα χρόνια ήταν γεμάτα από απρόσμενα γεγονότα που περιλάμβαναν από την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτό του δίδαξε να «είναι απλώς έτοιμος και σε λειτουργία δράσης» όταν χρειάζεται.

Εάν τα στοιχεία που αρχίσουν να συλλέγονται είναι διαφορετικά από αυτά που αναμένει, τότε ο Μπόστιτς δήλωσε «πως ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια, αλλά αυτό δεν βρίσκεται στη δική μου κατεύθυνση τη δεδομένη στιγμή, και δεν αποτελεί προσδοκία μου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Στο 9,2% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο

Birkenstock: 1,48 δισ. δολάρια συγκέντρωσε η IPO της γερμανικής εταιρείας υποδημάτων στη Wall Street

Κίνα: Οι καταναλωτικές δαπάνες δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα προ της πανδημίας του covid

gazzetta
gazzetta reader insider insider