Birkenstock: 1,48 δισ. δολάρια συγκέντρωσε η IPO της γερμανικής εταιρείας υποδημάτων στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Birkenstock: 1,48 δισ. δολάρια συγκέντρωσε η IPO της γερμανικής εταιρείας υποδημάτων στη Wall Street
Η Birkenstock είναι η τέταρτη IPO στο αμερικανικό χρηματιστήριο τον τελευταίο μήνα.

Η γερμανική κατασκευάστρια premium υποδημάτων Birkenstock τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά της στις ΗΠΑ (IPO) στο μέσο του αναφερόμενου εύρους τιμής της μετοχής της, δηλαδή στα 46 δολάρια ανά μετοχή, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Birkenstock επέλεξε να τιμολογήσει την προσφορά συντηρητικά δεδομένης της αστάθειας της αγοράς, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αρκετή ζήτηση που της επέτρεπε να τιμολογήσει την πώληση της μετοχής στην κορυφή του υποδεικνυόμενου εύρους, το οποίο κυμαίνεται από 44 έως 49 δολάρια ανά μετοχή, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Η δημόσια εγγραφή συγκέντρωσε περίπου 1,48 δισ. δολάρια με βάση 32,3 εκατομμύρια μετοχές που πωλήθηκαν και αποτιμά την εταιρεία σε περίπου 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Birkenstock είναι η τέταρτη μεγάλη εταιρεία που προχώρησε σε IPO στις ΗΠΑ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, μετά από αυτές της Arm Holdings που σχεδιάζει chip, της εφαρμογής delivery παντοπωλείων Instacart και της πλατφόρμας αυτοματισμού μάρκετινγκ Klaviyo.

Η σωρεία των πρόσφατων εισαγωγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο δημιούργησε ελπίδες για ευρεία ανάκαμψη στις αγορές μετοχών, μετά από μια περίοδο «ξηρασίας» σχεδόν 18 μηνών. Ωστόσο, οι τρεις νέες εισηγμένες εταιρείες απώλεσαν τα περισσότερα κέρδη από τις τιμές των μετοχών τους τις ημέρες που ακολούθησαν τις δημόσιες εγγραφές τους, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για νέες κυκλοφορίες στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Exxon: Σε διαπραγματεύσεις με την Pioneer για να πληρώσει περισσότερα από 250$ ανά μετοχή

Ρωσία: Μειωμένες οι εξαγωγές καυσίμων στις αρχές Οκτωβρίου

BlackRock: Στρέφεται στην αγορά της Ευρώπης με επένδυση 30 εκατ. ευρώ σε γερμανική fintech

gazzetta
gazzetta reader insider insider