Ευρωαγορές: «Έχτισε» στη χθεσινή, μεγάλη άνοδο ο Stoxx 600 - Βουτιά 6% για την LVMH

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: «Έχτισε» στη χθεσινή, μεγάλη άνοδο ο Stoxx 600 - Βουτιά 6% για την LVMH
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «χτίζοντας» στη χθεσινή άνοδο που χάρισε στον Stoxx 600 την καλύτερη επίδοση σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «χτίζοντας» στη χθεσινή άνοδο που χάρισε στον Stoxx 600 την καλύτερη επίδοση σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,2%, στις 453,16 μονάδες. Χθες ο Stoxx 600 συγκέντρωσε κέρδη 2%, στην ισχυρότερη συνεδρίαση από τις 10 Νοεμβρίου του 2022.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Στα χρηματιστηριακά ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,24% στις 15.460 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έχασε 0,44% στις 7.131 μονάδες. Στην Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,11% στα επίπεδα των 7.131 μονάδων, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,36% στις 28.419 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,09% στις 9.360 μονάδες.

Μάκρο

Ο γερμανικός πληθωρισμός επιβράδυνε στο 4,5% τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά στοιχεία.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Σε εναρμονισμένη βάση, ο ετήσιος δείκτης αυξήθηκε κατά 4,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ εμφάνισε αύξηση 0,2% από τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, η Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή της ΕΚΤ που ήρθε στη δημοσιότητα αναφέρει πως ο μέσος καταναλωτής πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα ήταν 2,5% σε ορίζοντα τριετίας, από 2,4% στην προηγούμενη έρευνα περίπου έναν μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, οι μέσες εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στους επόμενους 12 μήνες παρουσίασαν ελαφρά αύξηση στο 3,5%, από 3,4% τον Ιούλιο.

Επιχειρηματικά νέα

Βουτιά 6% σημείωσε η μετοχή της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, εξαιτίας της βραδύτερης αύξησης εσόδων που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο. Η πτώση της LVMH παρέσυρε πτωτικά και τον ευρύτερο κλάδο ειδών πολυτελείας.

Μεγάλες απώλειες και για τη μετοχή της Fresenius, η οποία υποχώρησε 18% μετά την ανακοίνωση της Novo Nordisk ότι θα σταματήσει μια δοκιμή για τη θεραπεία συγκεκριμένων μορφών νεφρικής ανεπάρκειας χάρη στα γρήγορα σημάδια επιτυχίας. Η δραστηριότητα αιμοκάθαρσης της Fresenius θα μπορούσε να δει πτώση της ζήτησης εάν το φάρμακο αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας σε ασθενείς με διαβήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την άρση κυρώσεων σε βάρος Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου

gazzetta
gazzetta reader insider insider