Oριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 18% για την Bayer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oριακές μεταβολές στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 18% για την Bayer
Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα - στην πλειοψηφία τους θετικά -, έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών, στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων διεθνώς και ενώ η περίοδος ανακοίνωσης των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων οδεύει στο τέλος της.

Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα -στην πλειοψηφία τους θετικά -, έκλεισαν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών, στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων διεθνώς και ενώ η περίοδος ανακοίνωσης των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων οδεύει στο τέλος της.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στις 456,26 μονάδες, ενώ οριακά κέρδη της τάξης του 0,04% κατέγραψε και ο Euro Stoxx 50 κλείνοντας στις 4.342 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών να σημειώνουν απώλειες ύψους 0,5%. Αντίθετα κέρδη πάνω από 1% κατέγραψαν οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,11% στις 15.901 μονάδες, ανάλογη πτώση σημείωσε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κλείνοντας στις 7.496 μονάδες, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,18% στις 7.246 μονάδες, κατάφερε να τερματίσει ο CAC 40 στο Παρίσι. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κέρδισε 0,79% στις 9839 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με μικρή άνοδο 0,15% στις 29.541 μονάδες.

Στα ταμπλό, ξεχώρισε η μετοχή της γερμανικής Bayer που «βυθίστηκε» κατά 18% χάνοντας πάνω από 7 δισ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία στις συναλλαγές της ημέρας, εν μέσω πιέσεων μετά την ματαίωση μιας μεγάλης δοκιμής τελευταίου σταδίου για νέο φάρμακο κατά των θρομβώσεων. Ενώ, η Monsanto, θυγατρική της Bayer καλείται να καταβάλει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρεις πρώην χρήστες του ζιζανιοκτόνου Roundup, σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές αποζημιώσεις στην πενταετή δικαστική διαμάχη για το ζιζανιοκτόνο.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,9% στην Ευρωζώνη από άνοδο 4,3% τον Σεπτέμβριο ενώ και στη Βρετανία επιβραδύνθηκε αισθητά σε ρυθμό 4,6% από 6,7% τον Σεπτέμβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε σήμερα το αμερικανικό δολάριο, καθώς σύμφωνα με το Reuters εντείνονται οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gavin McCarron (Sony): Eπενδύουμε στην τεχνολογία για μια premium εμπειρία θέασης

Πετρέλαιο: «Έπιασε» τα 82 δολάρια το Brent αναμένοντας την απόφαση του OPEC+

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο με υψηλό τζίρο - Διατήρηση των 1.240 μονάδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider